| David765 a întrebat:

Salut, oamenilor! Vreau să-mi fac un PFA (cel puțin deocamdată) pentru a presta servicii direct către Foodpanda fără a mai fi angajat la o firmă parteneră. Însă am câteva întrebări si aș dori să mă ajute cineva, dacă se poate.
In primul rând, m-am documentat temeinic pe toate site-urile pe care sunt informații de genul dar bineînțeles că informațiile respective erau la modul general și nu se refereau express la situația mea.
Documentele necesare le am deja, însă ceea ce mă nedumerește, este faptul că nu știu dacă trebuie să fiu plătitor de TVA întrucât vreau să fiu propriul meu angajat și să nu angajez pe nimeni. PFA-ul îl voi înregistra în sistem real. E mai recomandată norma de venit? Am doar 18 ani si sunt în continuu proces de învățare. Dau fundă celui mai relevant si bine explicat răspuns!

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Pentru food pand e greșit să faci pfa, dai impozit la banii (puțini) pe care-i primești, altfel asta cade in sarcina angajatorului

| David765 explică (pentru sierra1):

Trebuie să fac SRL?

| sierra1 a răspuns (pentru David765):

Nu TREBUIE nimic, era o sugestie, așa figurezi ca angajat, tu desigur vei face cum vrei

| AdelinaAvrigeanu a răspuns:

Toate PFA-urile nou infiintate, sunt din start neplatitoare de TVA, urmand sa devina platitoare de TVA in urma unei optiuni sau a depasirii unui plafon al cifrei de afaceri, adica vei deveni platitor de TVA dupa ce in decursul unui singur an depatesti depasesti plafonul incasarilor, adica incasezi mai mult de 300.000 lei.

| David765 explică (pentru AdelinaAvrigeanu):

Norma de venit e mai ok sau în sistem real?

| AdelinaAvrigeanu a răspuns:

Pentru Foodpanda este ok daca iti faci doar PFA, nu este obligatoriu SRL.