| DaDcMaIntrebi a întrebat:

Salut, până la urmă cat este salariul minim pe economie? Eu in momentul asta iau 1853 de lei + bonuri, multi zic că e 1900 netul, cum vine asta? Și mai vreau sa întreb că lucrez la ei de peste 1 an nu este normal sa nu mai îmi dea minimul după 1 an?

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cand iei salariul, cere sa ti se dea si "fituica", adica salarul brut +/- tot ce se mai aduna si se mai scade din el, pana ce ajungi la vbanii luati in mana.
Dupa un an ai dreptul sa ceri si marire de salar.

| darrio2007 a răspuns:

„Începând cu 1 ianuarie 2023, salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, este majorat cu 17, 6% de la 2.550 lei la 3.000 lei luna"

| sierra1 a răspuns:

În anul 2023, salariul minim pe economie a crescut la 3000 de lei brut. Cu scutirea de taxe pe 200 de lei din salariul minim, angajatul trebuie să primească, în mână, un salariu de 1898 lei net

| Frank51 a răspuns:

Ei te pot ține pe minim toată viața ta. Ideea este ca tu să evoluezi și să pleci altundeva.

Sincer in cazurile de genul, în care nu ai carieră, cea mai mișto soluție e să pleci afară, se fac bani căcălău.

| DaDcMaIntrebi explică (pentru Frank51):

As vrea sincer sa merg înafara dar înafara de lucru în depozite sau in fabrica nu am văzut să fie + că am văzut multe știri cum multi s-au dus și și au luat țeapă sau le au luat bani și din astea și parcă să merg fara să știu sigur nu m as încumeta

| Frank51 a răspuns (pentru DaDcMaIntrebi):

Zona de confort e mai periculoasă decât orice risc.

| anonim3247 a răspuns:

Acum 1 an cât luai?

| DaDcMaIntrebi explică (pentru anonim3247):

Pai luam 1650 dar sa mărit când s-a mărit minimul

| anonim3247 a răspuns:

Azi contractele se fac pe 3000 lei salariu de bază + ceva% pentru zilele de sâmbătă și duminică.