| numesiprenume0 a întrebat:

Salut! Pot deschide o afacere ca singur angajat prin fonduri europene? Sau ceva automatizat(spălătorie de exemplu) Ce idei ar fi? Mulțumesc, ofer funda!

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Da. 2. Sunt multe idei. Condițiile le găsești online.

| Skarr a răspuns:

Da poti sa faci daca te incadrezi si gasesti pentru asa ceva dar iti trebuie locatia. Iti faci tu spalatorie self wash dar unde o faci?
Nu cred ca merge sa iei teren din banii de proiect deci ai nevoie sa il cumperi tu.
Dar si daca merge iti mai raman bani si de restul?
Nu e asa usor

| Violleta2022 a răspuns:

Poti sa accesezi fonduri europene daca faci ceva util si productie, unde angajezi oameni sa lucreze, adica sa creezi locuri de munca.
Inca nu am auzit sa primesti fonduri europene, din care saprofiti numai tu, dar trebuei sa te intersezi ceea ce este aprobat pentru anul acesta, lista de industrii care mai pot primi acest ajutor.

Salatoria da masini nu-i legat o necesitate vitala, fiindca considerat un serviciuu fara importanta.
Se aloca fonduri pentru agricultura, pentru sere de zarzavaturi, pentru anumite culturi de plante, pentru constructii de spitale, camine de batrani, pentru industrie grea sau usaoara samd.

Stiu ca trebuie sa ai tu hala sau terenul cu acte de propietate sau de inchiriere pe 5-10 ani, sa ai deja toate autorizatiile de functionare luate si sa mai ai 60-65% bani, depusi deja in contul bancar, din totalul investitiei proiectului, ca ei iti dau doar restul de 40-45%. Sa nu uiti a faci proiectul asa cum cer ei, cu studii si estimari de calcule si profit.