Esti din Moldova si nici numele capitalei nu stii sa ti-l scrii.Aici nu ai sa gasesti prea multe detalii.
Ati uitat, ca sunt pe aici si ce useri mai "batrani"! Mai putem fi si noi buni la ceva, cu un sfat macar, daca vrea sa-l ia cineva in seama.
Lasa ca nici eu nu sunt prea tanar.Dar care din Romania stie exact ce se cere pentru asa ceva in Republica Moldova? Sper ca prin ce i-ai raspuns sa-l fi ajutat(!)
Retete pentru gogosi, gasesti chiar si pe GOOGLE.Nu sunt complicate:faina,lapte sau apa,drojdie, zahar mirodenii(vanilie, coaja de portocala si lamaie, scortisoara), ulei.
Problema mare ar fi infiintarea unei gogoserii.Adica,societate comerciala, persoana fizica autorizata, intreprindere familiala.Vezi cum este mai rentabil pentru tine,dupa legile voastre.
Intai,cauta locatia:sa nu fie si alte gogoserii,prin preajma,sa nu fie mare spatiul(platesti chirie mult),sa ai vad(adica sa treaca mai multi oameni,posibili cumparatori).
Apoi,vezi de unde te aprovizionezi,cel mai rentabil cu produsele primare:faina,mirodeniile,laptele(daca folosesti),drojdia,uleiul,toate sa fie la pret de producator.
Apoi,intocmeste actele firmei:si acestea te costa,nu gluma,ca si la noi. Specifica,de la inceput ce produse vrei sa faci,sau daca vrei sa vinzi si alte produse:iaurt,lapte,sucuri.
Daca ai nevoie de ajutoare(salariati),cauta persoane de incredere,pentru care trebuie sa faci carte de munca,apoi instructaj protectia muncii,avize Directia de Sanatat Publica.
Casa de marcat,sigur se foloseste si la voi.Un contabil,care sa-ti tina evidenta contabila(este recomandat).
CHELTUIELI si PROFIT,ar fi cam greu sa-ti spun,totul depinde de unde si cu cat procuri materiile prime,plus celelalte cheltuieli(curent,gaz,chirie,salarii,consumabile, impozite). Socoteste, cat ai cheltui, sa zicem dintr-un kilogram de faina+tot ce trebuie pentru produs, cate gogosi ti-ar iesi+un 20-30%cheltuielile+20-30% profit si vezi cu cat poti vinde o gogoasa.
Darrio eu special asa am scris cu "K" Chisinau. Ca sa ma intelegi..., deoarece la o simpla cautare pe google nu voiam sa apara automat si intrebarea mea din anumite considerente, crede-ma ca stiu foarte bine l. romana ori cum multumesc.
Ori cum daca mai sunt ceva sfaturi sugestii astept cu mare placere poate si de la persoane care au lucrat sau au avut ceva tangente cu acest tip de afacere daca sunt pe aici.
ionela0944 întreabă: