| oracolminunat a întrebat:

Salut, sunt elev în clasa a VIII a - A. Mai am un semestru și 2 săptămâni și voi da Evaluarea Naționala. Eu, de unul consider să merg la comerț, la Colegiul Economic Dimitrie Cantemir din Suceava. Profesorii doresc să merg la mate-info și zic că este mult mai bine pentru mine, cu pricina că în toți anii de școala generală am avut medii de peste 9.75 (anuale). Am auzit destule zvonuri că îți bagă multe module pe cap la comerț. În județul Suceava nu este o specializare de tipul "mate-info-economic". Ar fi specializarea perfectă pentru mine. Ce pot face în cazul ăsta? Aștept sfaturi și păreri.

5 răspunsuri:
| Seimy a răspuns:

Nu știu dacă iei peste 9 la EN merita mate INFO sau științe ale naturi. Căci după te poți angaja in mai multe domenii si bine plătite si poți sa te duci si la drept si litere si la economie plus altele si la INFO si la medicina dacă înveți de admitere. Pe cand la ECO gen nu mai poți considera ceva doar informatica sau medicina si multe altele. Dacă iei 7-8 la EN te poți duce.

| Mirel4412 a răspuns (pentru Seimy):

Te poti angaja in orice domeniu cu orice liceu terminat.

| oracolminunat explică (pentru Seimy):

Media ultimului admis in Spiru Haret la mine este 8.49, crd ca pot intra cu mai putin, dar vedem ce medie o sa am. daca am mare ma duc la mate info intensiv info

| Seimy a răspuns:

Gen dacă te încântă meseria de agent ( cel care umbla cu produse la o firma la alta cu catalogul ) contabil. Sau din sfera asta e okk. Inportant e sa îți placa ție.

| Anonim2000288282 a răspuns:

Lasă frate liceurile și învățatul și interesează-te de munca în afara...ca aici nu o sa faci nimic în țara asta de 2 lei...(cei drept fa măcar 10 clase sa poți da de permis)