| Ionut8272 a întrebat:

Salut!
Sunt in UK si vreau sa trimit 20.000 de lire sterline in contul meu bancar, la banca Transilvania, in Romania.

Stie cineva daca la sume mai mari de 10.000 de euro depuse in cont mi se cer documente privind provenienta banilor, sau daca va trebui sa ma prezint personal la banca ca sa dovedesc de unde am banii?

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca e transfer intre conturile tale nu iti cere nimic, daca ii depui da, va trebui sa declari provenienta lor

| Ionut8272 explică (pentru suntserios):

Cand declat provenienta banilor o fac doar verbal, sau va trebui sa merg la banca pentru a le arata documente doveditoare?

| suntserios a răspuns (pentru Ionut8272):

Nu stiu exact care e procedura, dar sigur nu verbal.

| Dismally a răspuns:

ANAF are acces la toate conturile, toate tranzactiile facute, deci va trebui sa ai acte care demonstreaza provenienta banilor, altfel vei avea probleme.

| Ionut8272 explică (pentru Dismally):

Eu am acte care sa dovedeasca totii banii. Doar ca daca o sa am prea multa bataie de cap pentru a imi putea folosii proprii bani imi bag ceva in bancile din Romania si imi tin banii aici in UK

| KovacsB a răspuns:

Trimiti de mai multe ori sume sub 10.000 Euro daca ai vreun dubiu.

| Ionut8272 explică:

Inteleg ca ti se pare o suma marede bani, dar crede-ma nu este. In UK daca te duce cat de cat capul si iti dai interesul faci lejer peste 1000 de lire pe saptamana din munca cinstita.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Ionut8272):

Asa o fi cum zici tu

| LadyOtis a răspuns (pentru Ionut8272):

Ca barbat poate, am o prietena acolo si nu prea e asa

| Ionut8272 explică (pentru LadyOtis):

Intr-adevar fetele au ceva mai putine posibilitati. Dar stiu ceva fete care iau un 700-800 pe saptamana. Nu e o suma wow, dar e ok zic eu.
Depinde de ce aleg sa faca si cat de mult sunt dispuse sa munceasca.

| LadyOtis a răspuns (pentru Ionut8272):

Facand ce? Depozit?