| Scherimuvi a întrebat:

Sunt nevoit a-mi face card bancar pentru ca sa-mi primesc banii. Ce banca ofera cel mai avantajos motiv pentru a fi clientul lor. Nu vreau raspunsuri: " Eu am de la BRD sau Banca Transilvania si au oferte avantajoase."
Vreau sa-mi ofertiti detalii complete ce raspund la urmatoarele intrebari:
- Care e taxa de emitere a cardului?
- Care e taxa de administrare?
- Care e taxa de blocare?
- Care e taxa de inlocuire card?
- Care e comisionul pentru depasirea limitei de credit?
- Care e taxa de refuz la plata?
- Care e comisionul pentru plati la comercianţii din strainatate?
- Care e comisionul cand extragi numerar de la ATM? (al bancii respective si ale altora)
- Care e taxa de interogare sold?
- Care e perioada de gratie care ti se ofera?
- Ce alte comisioane exista despre care ar trebui sa stiu?
- Cat este dobanda anuala efectiva? si aici nu vreau o medie generica afisata de banci, chiar daca nu vreau sa fac imprumut.
- In ce moneda sa fac cardul? Care-i mai avantajos?
Funda raspundului ce indeplineste conditiile intrebarilor.

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

Nici o banca nu ofera vreun motiv cu adevarat solid, toate te fura sau au actionariat majoritar din afara. In caz de trosneala financiara majora, o sa raminem toti cu buza umflata. Cei mai putin hoti in momentul de fata par a fi Transilvania (eu am la Reiffeisen, asta ca sa nu para ca fac reclama). Banci de evitat MUSAI - BRD, BCR. Legat de intrebarile tale, exista nspe site-uri care compara treburile astea. Nu de alta, dar nu ma platesti sa stau sa iti fac research si sa compilez data.
P.S. Doar idiotii isi interogheaza soldul la ATM. In momentul in care bagi cardul in ATM, ORICE banca incepe sa te mulga. Daca iti faci cont, foloseste cit mai mult online bankingu' si plata cu cardul.

| Scherimuvi explică (pentru KodrutZ):

Sa presupunem ca-mi fac card de debit la banca transilvania, ce card ar trebui sa aleg visa electron sau mastercard?

| KodrutZ a răspuns (pentru Scherimuvi):

Ala care e colorat mai frumos. Daca vrei sa il atasezi unui cont PayPal si sa retragi bani pe el, atunci VISA Electron. Eu am si Maestro, si MasterCard (asta in EUR), si VISA Electron. Nu e mare fis. La o adica poti sa iti mai faci pe viitor si alte carduri atasate aceluiasi cont (eu am VISA si Maestro atasate contului in lei, iar Mastercardu' e atasat aluia in EUR).

| VinWeasel a răspuns (pentru Scherimuvi):

Salut, am eu card de debit Visa Electron la banca Transilvania si nu dau decat banii pe internet 1 leu pe luna. Stiu ca la mastercard in euro parca platesti 4 euro pe an administrare cont sau ceva.

5 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Habar n-am toate de toate aceste costuri laughing Dar am card pentru persoana fizica la transilvania si sunt foarte multumita de el. M-am interesat si de cont pfa la ei si atunci (in vara) au spus ca primesc card gratuit si taxa de administrare e de 15 lei pe an. E adevarat ca am card euro26, dar sumele ce sunt retinute ca plata pentru internet banking de exemplu sunt foarte mici (cativa lei).
Am de asemenea card pentru pfa la raiffeisen...marele meu regret! 20 de lei comision de administrare pe luna, internet banking gratis, dar porcaria aia de aparat a fost 70 de lei, am comision de retragere de la bancomat si se retin bani si din suma care intra in cont.

| peperonies a răspuns:

Ing