| crysty1222 a întrebat:

Salut.
Tatăl meu a decedat de curând în urma unui cancer. La momentul morții el era în concediu medical, platit 100% și cu o zi înainte să moară i-a fost băgat avansul din salariu pe card.
Acum întrebarea ar fi cum aș putea scoate banii respectivi dacă nu știu pinul cardului, trebuie să meargă un membru din familie, soția, copiii ca să-i poată scoate? Știu că aș putea merge la bancă să întreb, dar nu e foarte aproape de mine și până o să ajung acolo am zis sa întreb și aici, poate a trecut cineva prin ceva asemănător. Vă mulțumesc!

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu stii PIN atunci nu poti scoate banii. Pentru urgenta va trebui ca mama ta sa solicite unui notar public un certificat de calitate de mostenitor si cu acesta va putea scoate banii de la ghiseul bancii.

| mgtow a răspuns:

Se ocupa nevasta de bani nu te framanta pentru averea lui

| mihai69 a răspuns:

Se vor putea scoate doar cu certificatul de moștenitor.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Banii se pot scoate de la banca numai dupa dezbaterea mostenirii, iar banii intra la masa succesorala.

Certificatul de mostenitor nu se elibereaza pe ochi frumosi. (sa afle si ioandelasat. El se elibereaza doar dupa incheierea dezbaterilor succesorale, dezbateri care, de regula nu au loc mai repede de 60 de zile.

Mai este o varianta: daca mama ta este trecuta ca imputernicita, ea poate scoate banii de la ghiseu - sustinand ca nu gaseste cardul -, dar nu poate sa desfiinteze contul. Sa sustina ca tatal tau este plecat nu stiu unde si are cardul la el.

| Digikey a răspuns:

Il folosesti la cumparaturi contactless pana in 100 de lei, cumparaturi mai mari pe internet, sau il asociezi la un card revolut si faci transfer instant.