Sa îți spun despre o ruda de-a mea.
A plecat in Anglia sa lucreze la un restaurant (mai avea pe cineva acolo), intr-un orășel foarte mic. A început sa spele vase câteva luni, a început de jos adică, apoi văzând șeful ca se descurca făcând și mâncare din când in când (nu avea niciun curs, a invatat de pe acolo), i-a propus sa lucreze ca bucătar. După un an a ajuns bucătar șef și câștiga mai mult decât își putea imagina. La început nu știa deloc nici limba engleza.
Deci tot ce contează e sa fii descurcăreț, sa prinzi repede și sa nu te aștepți sa fii angajat la început pe un salariu mare și un post înalt, totul vine încet. Si te ajuta foarte mult sa te duci undeva unde mai este un cunoscut de-al tău, sa nu fi singur.
Daca vrei sa devii bucatar, atunci ar fi bine sa urmezi chiar acum o scoala de profil alimentar, dar nici o pregatire postliceala nu strica.
Cu diploma si cunostintele + experienta te poti angaja usor oriunde, fiindca se cauta peste tot muncitori calificati in domeniu, cu experienta.
Ceea ce priveste salariile: un bucatar bun este bine platit si la noi in tara, si afara.
Depinde ce varianta iti alegi si cum si unde reusesti sa te "vinzi".
Diferența este că locul de munca este mai bine plătit în străinătate decât în țară. Iar pentru a putea profesa cu ușurință te sfătuiesc să faci un curs in acest domeniu plus cunoașterea limbii! Succes!
anonim_4396 întreabă: