| EX_AL_2002 a întrebat:

Salut TPU!

Am 19 ani, vreau sa imi fac o firma, iar la sediu social m-am gandit sa pun adresa de la casa parintilor mei (unde stau si acum), dar ei nu vor pe motive ca daca se intampla ceva, vine ANAF-ul ia casa nu stiu ce.

Am incercat sa le explic ca nu este asa, dar nu inteleg. Ceva sfaturi sa ii fac sa inteleaga ca nu exista nici un risc pentru ei?

Firma pe care vreau sa o fac este o Agentie Digitala.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Declararea sediului firmei nu are nimic de aface cu ANAF-ul.
Doar daca faci imprumuturi bancare si girezi cu casa parintilor, refuzand sa mai platesti tu, abia atunci vine ANAF-ul si le poate lua casa.

Dar un imprumut bancar cere garantie si atunci se poate pune casa parintilor ca gaj, dar NUMAI cu acordul lor scris, deci imposibil sa se faca ceva ilegal si sa le dispara casa peste noapte.

Ai spus ca vrei sa faci o "agentie digitala" dar ai uitat sa spui pentru ce produs sau industrie.
Este ca si cum ai spune ca folsoesti un "aparat electric" dar nu ne spui daca este de ras, de clacat, sau spalat rufe.

Deci agentie digitala DE CE?

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Spune-le că e temporar, până faci un bănuț, iar apoi închiriezi și deschizi alt punct de lucru și n-are decât da vina ANAF-ul la tine toată ziua laughing deși n-au ăia nicio treabă cu sediul tău.

| Vântulalb a răspuns:

Poate ca ANAF-ul nu vine. Dar stii ca daca faci firma la adresa locuintei vei plati toate impozitele si taxele la nivel de firma? Chiar si facturile la utilitati vor fi calculate cu tarifele pentru firma. De ce sa-i incarci pe parintii tai cu asa ceva? Ca sa vina ANAF-ul?
Daca nu ai nevoie de spatiu asa de mare, inchiriaza o garsoniera si fa-ti acolo firma.

| supadeceapa a răspuns (pentru Vântulalb):

Nu e adevărat, declari suprafața folosită pentru firmă și pentru aia plătești, el dacă face o chestie digitală poate să lucreze din pat, în pijamale, nu-i trebuie toată casa laughing

| SingleForOne a răspuns:

Ar trebui ca tu să fii responsabil, să ai locul tău dacă vrei să ai propria firmă. Faci cumva să ai un apartament, măcar. Încerci să profiți de bunurile altcuiva, părinților tăi, în acest caz, și numai ei știu cât au muncit să o dețină și să o întrețină. Dacă nu sunt de acord, ar trebui să respecți asta.

| Sophieka a răspuns (pentru SingleForOne):

De acord.

Sa inchirieze un spatiu care sa ii permita deschiderea afacerii.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Sophieka):

Pai nu poate inchiria spatiu daca nu are Actele legale de firma, dovedind ca este deja infiintata, unde ii trebuie si adresa sediului.

Sediul firmei poate fii mutat ulterior, la adresa spatiului inchiriat, dar pentru inceput este un fel de cerc vicios, ca nu poti face firma, daca nu deja un sediu oficial.

| acerr a răspuns:

Omg,pai e doar sediul... nu are nici o legatura, si nu are ce sa se intample