Daca te duci singur e aproape imposibil sa strangi vreun ban.
Daca nu ai permis, atunci chiar nu o sa conteze daca stii limba la perfectia sau daca nu o stii deloc.
Eu de la 18 la 20 de ani am lucrat in Anglia, stiu limba perfect dar degeaba, nu aveam permis si nu gaseam decat aceleasi joburi unde lucrau tot felul de tarani analfabeti, tot romani binenteles, care mai mult de 10 cuvinte nu stiau.
Chiria te costa 300 euro pe luna daca iei o camera cu bucataria/baie comuna, la cele mai ieftine locatii.
Mancarea 200-300 euro.
Daca mai iesi pe undeva (eu unul iesem mereu cand aveam liber) pai pune 100-200 euro pe luna, cel putin.
Si ajungi la 800 euro pentru nevoile minime. Mai pui haine, incaltaminte, telefon sau ceva ce o sa ai nevoie sa iti iei la un momentdat si ajungi poate la 900 pe luna.
Salariul o sa fie 1000~1500, daca lucrezi 10 ore pe zi 5 zile pe saptamana, si asta daca gasesti un job care sa iti ofere orele alea de lucru.
In general, pustilor sub 20 de ani li se ofera fie joburi gen casier, barman, ospatar, daca stii limba, dar o sa faci ore putine. Adica la un job de mai sus castigam maxim 1000 lire pe luna pentru ca nu ma lasau sa lucrez mult, si stateam acasa degeaba.
Apoi m-am dus la un depozit in care se ambalau fructe, ca am inteles ca iti dau ore mai multe, si faceam 2000 de lire pe luna, dar lucram 12 ore in timpul saptamanii, 10 ore sambata, si 8 ore duminica.
Daca te duci singur nu iti recomand sa te duci deloc, decat daca iti convine sa strangi 200-300 de euro pe luna.
Inca o chestie. Cel mai simplu mod de a gasi de lucru e prin agentii de joburi.
Cele mai mari o sa iti ceara sa stii limba la nivel conversational, dar am inteles ca mai inchide ochi chiar daca nu stii deloc.
Problema la agentii e ca te duci mereu in locatii diferite si o sa faci mereu joburi diferite. Stiu niste prieteni care lucrau la agentii si cateodata trebuiau sa lucreze in locuri foarte stricte, pauzele nu aveai voie sa le incalci nici u 1 secunda, tin minte ca imi zicea un amic ca a intarziat vreo 10 secunde si s-au luat de el .
Si o alta chestie este ca ei iti cer si comision, adica, la agentii se castiga probabil cel mai putin, din nou, nu iti recomand sa lucrezi singur prin agentii, daca te duci cu partenera sau parintii e mult mai usor sa platesti chiria si mancarea.
SyK întreabă: