| Thunder182 a întrebat:

Am fost la bancomat sa scot bani si am uitat sa iau chitanța. Intrebarea mea este: să îmi fac griji? Dacă a ajuns in mainile altei persoane, aceasta se poate folosi de datele de pe chitanță pentru a goli contul?

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu ai de ce sa iti faci griji, este doar o chitanta. Ea se foloseste mai mult pentru tine, ca dovada sau ca un fel de log pentru a stii cand s-au scos bani de pe card, desi in baza lor de date au aceste informatii oricum, care se actualizeaza la fiecare tranzactie/retragere.

Si oricum, daca tu ai fost la un bancomat si ai uitat chitanta acolo, o alta persoana care o sa vina (tot sa scoata bani) o sa o ia si o sa o arunce. Mereu se gasesc o gramada de chitante aruncate pe langa bancomate.

Numai bine! ^_^

6 răspunsuri:
| Werrich a răspuns:

Fara codul PIN al cardului nu poate face nimic.

| Digikey a răspuns:

Poate doar sa rada cand vede extrasul de cont.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-ti face griji, nu-ti pot ataca contul decat daca esti victima unui phishing.
Eu era cat pe ce s-o patesc pe olx in timp ce vindeam un produs unui potential client. Mi-a cerut sa intru pe link sa facem tranzactia "prin olx"... mi s-a parut dubios ca mi-a cerut datele cardului, inclusiv cvv, dar am crezut ca trebuie salvat in aplicatie pentru a putea primi banii, apoi consternat am sunat la BT call center, si mi-au ssugerat sa retrag banii si sa cer reemiterea unui card nou, intrucat datele acestuia sunt dezvaluite deja.

Mare grija!

| Ofiintă a răspuns:

Pe chitanță nu apar datele despre tine sau despre contul tău.
Doar soldul curent și banii pe care i-ai scos.
De regula bancomatele au un fel de cos de gunoi unde se arunca acestea.

| sierra1 a răspuns:

"la bancomat sa scot bani si am uitat sa iau chitanța. Intrebarea mea este: să îmi fac griji? "

nu o poate folosi că-i prea mică

| Sofer a răspuns:

Nu are ce sa facă cu chitanța aia.