| Cinemaistie a întrebat:

am o bratara de la bunica si ea mi-a spus ca cica e din platina dar eu cred ca e din argint ca seamana foarte mult cum imi dau seama dac chiar e din platina?

4 răspunsuri:
evenso
| evenso a răspuns:

Trebuie dus la bijuterie pentru a putea verifica din ce este facut.
Argintul cu platina sau cu aurul alb seamana doar la culoare, platina este cel mai dur metal pretios folosit in bijuterie.
Sa te uiti daca este marcat cu "900Pt", "950 Plat", sau simplu "Plat"


Citeste mai mult despre asta aici:

http://webcache.googleusercontent.com/......tp?/search

| rapp2020 a răspuns:

Du-te la un amantet

| BuGz a răspuns:

Pentru inceput vreau sa mentionez ca, atunci cand doriti sa faceti o verificare a obiectelor din metale pretioase este necesar sa aveti cateva informatii cu privire la proprietatile metalului pe care doriti sa il verificati.Pentru acest lucru va rugam sa verificati sectiunea "Metale Pretioase" unde aveti o mica detaliere a celor mai importante metale.

Dupa ce ati asimilat cateva cunostinte de baza despre acestea, trebuie specificat faptul ca veti avea nevoie, pentru verificare, de cateva ustensile si cativa compusi chimici care reactioneaza la contactul cu diferitele metale pretioase.

Deci, aveti nevoie de :

-o pila de verificare, pentru indepartarea unui strat superficial, pentru obiectele suflate

-piatra de verificare

-un cleste sau mic patent pentru taierea obiectelor atunci cand este cazul

-diversi reactivi pentru metale pretioase.Sortimentele sunt foarte diverse in acest caz, dar se recomanda folosirea unui reactiv pentru fiecare categorie de aur, argint sau platina(aur de 14 k, aur de 18 k, aur de 22 k, argint 925 etc)

Dupa ce aveti toate aceste lucruri puteti incepe verificarea obiectelor.

Atunci cand se vor verifica obiectele, se va incerca deteriorarea cat mai putin vizibila a acestora,desii este posibil ca acest lucru sa fie in defavorea amanetarului! Spun asta pentru ca in multe situatii este necesar ca obietul sa fie crestat, pilit sau chiar taiat pentru a verifica compozitia acestuia si a elimina orice suspiciune!

Am spus mai sus ca,in anumite situatii, deteriorare cat mai putin vizibila a obiectelor nu este in tot deauna in favorea amanetarului si am sa vin in sprijinul acestui lucru cu argumente incercand sa explic si de ce consider acest lucru.

Modalitatile prin care metalele pretioase se verifica sunt cat se poate de diverse combinate cu utilizarea unor substante chimice ce ajuta la depistarea unor alte metale,dar nu pretioase.

In acelasi tip,si modalitatile prin care unii oameni se gandesc si au gasit solutii cum sa prezinte un metale nepretios ca fiind de o valoare mult mai mare,s-a diversificat luand o amploare proportionala cu cresterea afacerii de amanet!

Metodele prin care se prezinta un metal normal ca fiind pretios, sunt diverse si enumeram:

-suflarea intr-un strat gros de metal pretios(ce-a mai frecventa)

-"turnarea" unor bijuterii cu miez dintr-un metal mult mai greu si nepretios

-existenta unor aliaje care sunt de culoare indentica cu aurul, spre exemplu, si care nu reactioneaza cu reactivul niciunui carataj

Pe masura ce primim noi informatii vom completa lista!

De mentionat faptul ca, acest tip de excrocherie, este foarte greu de dovedit si greu pedepsita de legea romana chiar si cu probele video existente in toate punctele de amanet!
Funda?

| Vutulica a răspuns:

Mergi la un specialist. Este cel mai sigur mod cu putinta.

Întrebări similare