In zilele noastre, din pacate, valoarea " a ceva" se da in functie de celalalt de langa tine. Vezi care sunt preturile in piata si daca vrei sa fi mai jos cu pretul scade 10%.
Problema este ca nu prea pot sa aflu preturile corecte, m-am gandit sa fac in urmatorul fel: cat castiga un programator in symfony pe ora * 8 rezultatul il adun cu 20 de zile lucratoare, dar problema este ca suma nu mi se pare mare si ajung la aceeasi problema mentionata in intrebare, adica eu propun ca proiectul respectiv il fac pentru suma de 5.000 lei si clientul imi spune ca nu Domne', altii mi-au cerut 10.000 de euro, dumneata nu esti o firma serioasa asa ca ma duc la unul care imi cere 7.000 euro, stiu ca suna ridicol dar prin IT se invart sume mari de bani de care probabil beneficiaza si clientii un sfert sau jumatate iar cealalta jumatate firma care se ocupa de crearea lui sa nu mai zic ca pe la primarii din ce am inteles e si mai rau, adica din 200.000 lei, jumatate ii baga primarul la el in buzunar iar cealalta patronul firmei si uite asa se fac aplicatiile, dar eu ma gandeam ca poate este cineva pe TPU care stie preturile corect si cum as putea sa le calculez etc.
Mariand67 întreabă: