Cand contractezi marfa, trebuie sa negociezi si punctul de predare(preluare ("Port"), care poate fi la poarta fabricii, dar si la poarta ta (sau intermediar oriunde).
Din China, de regula, marfa se aduce prin vapor (si se poate descarca (prelua in portul maritim) sau prin calea aerului.
Taxa de transport, de depozitare, vama si TVA se aduna la pretul de fabricatie.
Fabricantul /vanzatorul va calcula toate cheltuielile si ti le va comunica. Tu vei plati vama si tva (daca nu s-au cuprins in pretul de livrare).
De la o vreme, începe să devină neeconomic să mai aduci marfă en-gros din China.
Și dacă mai continuă actuala stare de război...
Ai nevoie de o firma in primul rand, apoi aplici pentru o licenta de import. Dupa faci un contract cu o firma din China dispusa sa iti vanda ca iti trebuie.
Treaba cu containerul nu stiu de unde ai scos-o ca depinde de cat comanzi si cat de repede vrei produsele. Transportul maritim e mai ieftin dar e mai lent. Un container din china pana in Romania poate sa ajunga la 5-10000 de euro dar o sa dureze cateva saptamani + ca trebui sa muti produsele din port catre un depozit. Daca le vrei repede e mai valabil cu avionul doar ca e mai scump.
Dețin firma și am magazin in care vand scule și unelte prin oraș la mine, dar as vrea mai mult profit decât sa cumpăr din dragon ori doraly sau măcar sa încerc ceea ce fac și ei, de aceea caut sfaturi…vreau sa știu mai multe…unde as putea afla toate detaliile.
Cum as putea face un contract cu o firma din China care sa îmi vanda ce am nevoie? Am nevoie de intermediar ceva care sa ma ajute?
Prima data trebuie sa gasesti o firma de genu si aici nu am idee, e un motiv pentru care se fac tot felul de conferinte de business, ca antreprenorii sa se cunoasca si sa discute. Ai putea incerca prin camera de comert romano chineza, e posibil sa aiba ei vreun mecanism.
Eu zic sa nu te arunci la un contract imediat, calculeaza-ti foarte bine costurile pentru ca am o presimtire ca vanzatorii ango deja lucreaza cu marje mici. Dupa ce pui costul produselor + transport (poate asigurari) + depozitare (ca probabil o sa trebuiasca sa cumperi foarte mult ca sa primesti pretul ala mic la care visezi) + angajatii extra de care e posibil sa ai nevoie ca sa gestionezi toata viata risti sa iti dai seama ca nu merita.