| alexandru22a a întrebat:

Salut TPU
As dori si eu un raspuns sincer din partea cunoscatorilor.
Am furat suma de 8000 RON din agentia de pariuri la care lucrez, apoi am fugit in Anglia si nici nu cred ca ma mai intorc.
Care sunt consecintele, ce as putea pati?

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vei avea dosar penal pentru delapidare si poti primi inchisoare de la 1 an si 4 luni la 4 ani si 8 luni, conform Codului penal, citez:
"ART.295.Delapidarea  
  (1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Tentativa se pedepseşte.  
ART.308.Infracţiuni de corupţie şi de serviciu comise de alte persoane  
  (1) Dispoziţiile art. 289-292, 295, 297-301 şi 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.
(2) În acest caz, limitele speciale ale pedepsei se reduc cu o treime."  

Bula
| Bula a răspuns:

In cel mai rau caz, vor aparea niste "baieti fini si convingatori" care te vor "lamuri" ca nu e bine sa furi de la ei.
Iti vor calcula si dobanzi de intarziere peste suma de 8000 euro, cate 500 pe saptamana si vei fi dator vandut pe viata. Vei dori sa te ia politia si sa te inchida, fiindca este un loc mai sigur.

| cristi202 a răspuns:

Din start iti zic ca nu a fost frumos ce ai facut, ca sa intelegi, pune-te in pielea patronului acelei agentii.
In conditiile in care, vorba cuiva, lumea a devenit un sat mai mare, nu prea mai ai sanse de scapare. Mai exista si Interpol. Si alte organizatii internationale pentru prinderea infractorilor.
Care sunt consecintele? E simplu: citiva ani la puscarie.
Pacat ca ai riscat atit doar pentru 8000 de lei. Si eu am jefuit cindva pe cineva, tot 8000 au fost, dar de euro, si a fost cineva chiar din familia mea, care facea cel mai urit lucru: imi lua fara voia mea din ce era al meu, mintind ca nu are nimic, dar pastra la ciorap acei 8000 de euro. Cind am dat de ei, dincolo de socul faptului ca am realizat ca am fost mintit si inselat, am realizat ca trebuie sa iau totul, daca tot o fac. De ce sa imi fac probleme pentru mai putin? Si fiind "afacere de familie", cred ca realizezi ca riscul a fost minim. Dar asta e o istorie uitata deja de demult.
De intors, te vei intoarce, dorul de casa nu il vei putea opri. Si, dupa cum zice si DonnaAlba, mai e si Brexitul (ti-a dat motive de ingrijorare, nu?) Si atunci, cum vei fi trecut granita, vei avea sanse reale sa fi "saltat". Oricum, tatal meu avea o vorba, cand ti-o faci, ti-o faci cu mina ta si se numeste lucru manual.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce ai furat? Preda te la politie daca ai constiința incarcată, furtul nu este o solutie la problemele vietii.

| Violleta2022 a răspuns:

Felicitari, tocmai te-ai ales cu un dosar penal pentru furt calificat!
In ce priveste "nu cred ca ma mai intorc din Anglia" cred ca ai cam furat-o, ca in Anglia mai poti sta 1 an de zile, pana incep sa fie evacuati toti strainii din cauza Brexitului si sa vezi cum te impacheteaza englezoii si te trimit direct pe tara, iar la vama romana, esti imediat arestat.

| xerxes1 a răspuns:

De intors te vei intoarce candva.
Corect ar fi sa -l suni (fara sms uri) si sa-i spui ca-i vei inapoia banii.
Lucru pe care o sa-l faci cu prima ocazie.
Si el o sa-si retraga plangerea de la politie.

| cristi202 a răspuns (pentru xerxes1):

Care bani sa ii intoarca? Pe cei care probabil i-a cheltuit deja happy?

| xerxes1 a răspuns (pentru cristi202):

O sa castige altii.
Si oricum a furat tot de la niste hoti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca te prinde politia probabil iti trece in cazier furt calificat, asta daca se vede pe camera de luat vederi ori sunt martori. Oricum, macar sa folosesti banii aia pe ceva necesar ori dai la careva nevoias si nu mai fura pe viitor. Cu pace.

| AdrianVoicu a răspuns:

Inchide contul de Facebook, fii atent ca se asculta telefoanele, arunca cartela si telefon
, ce ai scrii tu aici e marturie impotriva ta, nu mai spune la nimeni
NU mai face prosti asa am avut si eu o cunostinta ca tine si e la puscarie
Daca te prinde tu esti la prima abater o sa scapii usor 2-3 de puscarie

Răspuns utilizator avertizat
| dubfreeromaniasmoke a răspuns:

Nu cred ca ar putea sa iti faca ceva... timpul le rezolva pe toate. 2-3 ani si trece

| Elektryk a răspuns:

Daca poliția ar vedea asta, ar putea găsi adresa IP și te-ar putea urmari, dacă agentia a depus plangere