| mentolol a întrebat:

Salut TPU, cum pot face bani la 14 ani? Vreau sa imi iau niste adidasi si niste haine ..Va rog ajutati-ma happy, Dau funda pentru cine ma ajuta!

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ajuti vecinii (la cumparaturi, facut curat in curtea/gradina lor, plimbi cainii, ajuti batrani, etc.
De fiecare data discuta cu "clientul", cat sa te plateasca!
Banii adunati pune le bine in "pusculita", nu te atinge de ei pana ce nu se aduna suficienti!
Eu asa am procedat la varsta ta si am avut mereu multi bani adunati, de la parinti nici nu prea ceream.winking

| Violleta2022 a răspuns:

Nu poti face bani deloc la 14 anisori, nici legal nici ilegal, fiindca la 14 aniori nu ai cum s amuncesti nicaieri.

Haine iti cumpara parintii si cand ajungi tu mai mare, dupa 16 ani poti sa-ti iei job.

Nu exista ajutor in acest sens, de la nimeni, fiindca este ilegal ca un copil sa munceasca la 14 ani sau sa fie exploatat.

Unica ta responsabilitate este sa mergi al scoala si sa inveti. Parintii sunt cei care trebuie sa te imbrace, sa te hraneasca, sa te educe si sa te supravegheze tot timpul.

| ReddY25 a răspuns:

Social media

| haileewatson a răspuns:

Pimbi cainii vecinilor, babysitting, tunzi iarba

| Theodor94 a răspuns (pentru haileewatson):

E cainele mai mare decat ellaughing)

| Javva a răspuns:

Strange alocatiile si bursele de la scoala, cere bani si de la muma-ta, strange restul de la paine si o sa ai bani. Sa nu te puna naiba sa te duci tu pe litoral la vara sau mai stiu eu unde si sa-ti faci iluzii, ca te vad aia copil mic si prost, te fraieresc si muncesti pe degeaba, stiu multe cazuri.

| GoLoveYourself a răspuns:

Bravo! Îți admir inițiativa!

Uite câteva idei:

- meditații la o materie la care te pricepi sau ajutor la teme pentru copiii mai mici.

- faci sendvișuri și le vinzi colegilor la școală. (Fratele meu așa a făcut în liceu)

- cumperi sticle de apă angro la un preț mai mic și le vinzi colegilor la preț de magazin.

- iei reviste gen avon și le lași la pauză colegelor din școală în fiecare clasă și te întorci în următoarea pauză să le întrebi ce produse vor. (Nu sta lângă ele cât răsfoiesc, îți pierzi pauza și te plictisești)

Sau scrii pe o hârtie pe care o lipești pe ușa blocului:
"Bună ziua! am 14 ani și vreau să fac niște bani de buzunar.
Contactați-mă dacă aveți nevoie de ajutor la:

- cumpărături (10 lei)
- bătut covorul (6lei/metrul)
- spălat mașina din parcare (30 lei)
- plimbat câinele (20 lei)
- teme cu copiii (35 lei/h)
- etc

La sfârșit pui numărul tău de telefon și numele tău.

Nu știu dacă poți fi promoter sau să împarți ziare sau să strângi donații la 14 ani, dar poți să te interesezi dacă sunt astfel de oportunități în orașul tău.

Dacă stai la țară întreabă vecinii dacă au nevoie de ajutor în curte sau în grădină, dacă vor să le duci calul sau vaca la păscut, să dai mâncare la animale dacă sunt prea bătrâni și le e greu.

Succes! Să faci mulți bani!

| dullcat a răspuns (pentru GoLoveYourself):

Cand ai spus de mancare si bautura mi-am amintit de Arthur de la,, Copiii de la 402''. laughing Nu stiu daca suntem generatii apropiate si ai vazut/cunosti acest desen animat.

| Lambruzau a răspuns:

Aduna banii de alocatie, vreo 2-3luni si rezolvi!

| mentolol explică (pentru Lambruzau):

Nu-mi dau parintii alocația

| Theodor94 a răspuns:

Sunt persoane care nici la 40 de ani nu au gasit raspunsul la aceasta enigma existentiala.