Uite ce scrie pe net : folosi cardul VISA Clasic atât în țară cât şi în străinătate pentru plăţi direct la comercianţi, pe internet sau pentru ridicare de numerar la bancomate (în Romania clientul va retrage lei iar în străinatate valuta ţării respective).
Deci poți dar scoți lire și cred ca ia și comision.
Multumesc mult o sa incerc maine
Cu drag, sa fiți totusi atenta la comisioane ca sunt mari la bancomate. Încercați sa scoateți doar o data o suma mai maricica și uitați-vă cât ia comision dacă scrie. Unele bancomate iau și peste 3 la suta.
"Dacă nu ai card sau cash în moneda țării respective, poți plăti cu orice card in lei, însă vei plăti comisioane.
La bancomat plătești două comisioane: comision de retragere numerar (în funcție de banca la care ai cardul – poate fi intre zero și 1-3%, plus o sumă fixă, indiferent de suma retrasă) și comision de conversie valutară (ca tu ai cardul în lei și vrei să scoți altă valută din bancomat)."
Nu cred ca se face automat, trebuie convertiti în lire. Ori îți faci un cont în lire de pe aplicație, dai la conturi și cauți GBP parca și după faci un transfer tot din aplicație pe contul în lire. De pe cel în lei pe cel în lire. Eu asa am mai făcut aici în România, am schimbat online euro în lei. Parca mi - a luat totuși un comision mic. Nu știu exact dacă poți merge la un bancomat sa scoți în lei, ma gândesc ca ți da lire dar îți ia comision. Poate știe altcineva mai bine. Am fost și eu pe acolo dar nu am folosit card de România, dacă locuiești acolo sa îți faci neapărat card. Eu am ales natwest și era destul de buna banca.
Cum sa nu meargă bre plata cu cardul și cum sa nu să facă conversia automat? Tu chiar nu ai făcut vreodată o plata online in alta moneda sau in alta tara?
Trebuie sa plătească comisioane totuși.
Am stat 4 ani acolo în UK și nu am plătit niciodată în lei. În România am încercat sa plătesc în euro pe un site și nu a funcționat. A trebuit sa fac conversia din euro în lei pe aplicație. Adică sa îmi transfer banii din contul de euro pe ala în lei dar mi-a luat banca un comision.
Normal ca nu ai platit in lei ca s-a facut conversia automat...
lelly întreabă:
29clarabianca întreabă: