| Radu506 a întrebat:

Salut Tpu.Este vreun pericol sa platesti cu card'ul in magazinele online? Iti pot fura toti banii din contul bancar?

4 răspunsuri:
| boogdan91 a răspuns:

Teoretic-NU, dar practic orice este posibil :)) Foarte multi plateste cu cardul in magazinele online, trebuie sa te feresti de psihing, adica sa ai grija sa nu fie site-uri false, copiate iar datele tale sa nu ajunga la cine nu trebuie, site urile de incredere au la adresa https:// nu doar doar http:// si niciodata sa nu iti introduci parola sau nr ala din 3 cifre de pe spatele cardului.

| MMihai a răspuns:

Tu scoți banii de la bancomat.
Cu banii plătești ce cumperi la magazine obișnuite.
Magazinele virtuale pot aparține și unora cât de cât serioși dar poți avea parte și de țepe, și este mai bine să nu riști.
Chiar dacă plătești ceva mai mult la un magazin obișnuit sunt mult mai sigure acestea.
Cardul este numai pentru tine, iar la magazin plătești cu bani lichizi din buzunar. Nu ai ce să cauți cu cardul la magazin. Cardul este de la o bancă. Eu am card la CEC. Dacă scot bani de la un bancomat al cec-ului îmi bagă un comision mic. Dacă vreau să scot cu cardul meu emis de CEC, de la bancomatul altei bănci, BRD, BCR, etc îmi dă banii solicitați dar îmi reține un comision mare, sau mai mare decât comisionul de la CEC. Dacă vreau să plătesc să zic la Carrfur, cu cardul meu, ei lucrează cu BRD-ul, și atunci BRD-ul îți trage un comision mare, pentru operația făcută. Fiecare magazin lucrează cu câte o bancă, care nu este banca unde ai tu cardul și îți bagă comision aiurea.
Un casier de la un magazin dacă este instruit ce tâmpenii poate face, și vrea să facă tâmpenii, îți marchează ție ce ai cumpărat, dar face tâmpenii în calculator, și ție ți se scoate de pe card o sumă mai mare. Tu cumperi de trei sute, dar el îți scoate de pe card 310 și te fură de 10 de lei. Și el cumpără din banii tăi produse pentru el, de 10 de lei. Dacă ți se fură sume mari poți afla unde te-a furat, la furt de sume mici, nu ai cum să realizezi unde ai fost furat.

La magazinele mari, furtul este pe față, că scanează anumite produse de 2 ori.

Nu este bine să cumperi cu cardul, nici din magazine normale.

| Schatzyyyyy a răspuns:

Exista si posibilitatea asta! Nu e exclus!

| Tyna_Maria_1990 a răspuns:

Nu stiu.Nu am incercat niciodata, dar cred ca nu este bine sa platesti cu cardul in magazinele online.
Cine stie,(cum ai spus tu) iti pot fura banii din cont.
Sper ca raspunsul meu sa te ajute!

Întrebări similare