Nici o garsoniera nu vei găsi de închiriat sub 100 euro în Germania. Unde te crezi? Dacă nu ai bani nici de chirie, i-ați 2 munci în Romania și descurcă-te.
In Germania, o chirie incepe de la 150 euro in sus la rece, asta înseamnă fara utilități: apa calda, gaz, lumină, gunoi. Cu astea incluse mai plătești in plus alți 100 euro/persoană. Preturile la chirii in Germania diferă de fiecare zonă în parte.
Ah și locuințele la nemți sunt de cele mai multe ori nemobilate, trebuie să îți cumperi tu mobila.
Dacă vrei chirie ieftină cu toate că nici aici nu găsești sub 100 euro, deși apartamentele sunt mobilate sau semi. O chirie pe criza asta o găsești intre 150-500 euro depinde de zona Greciei, plus alte cheltuieli de electricitate, gaz/petrol pentru calorifere.
Glumesti nu? adica chiria media e de la 800 euro in sus si tu vrei 100 euro? Poate daca stati 8 intr-un apartament cu 1 camera.
Nu glumesc. sa fie un apartament cu o camera si o baie dar sa am o masa unde sa-mi pun laptopul telefonul ma rog si unde sa mananc si un pat unde dorm. da-mi site-ul daca exista. pai normal ca vreau 100 de euro nu sa dau daca castig in Germania 1500 sau castig 1200 euro de aia ma duc sa ma distrez. si sa dau 800
Nu 100 dar 200? ca nu vreau sa dau 800 euro o intrebare firmele adica unele firma nu are cazarea gratuita si doar sa platesc gazele masina de spalat etc? si daca nu are ar fi tare sa dau infiecare 100 euro pe luna si pe gazele unde imi fac mancare si masina de spalat, sa fie mai putini bani ca sa imi ramana si 1300 euro sau 1400 cat imi ramane cash sau pe card. cum se plateste acolo
Esti un pic paralele cu ce se intampla prin Europa. Daca tu crezi ca te duci acolo, castigi 1500euro si ramai la sfarsit de luna ramai cu 1200euro, te inseli amarnic.
Poate la un 500euro, ce vrei tu doar un pat si o chiuveta
https://www.engelvoelkers.com/......57354_exp/
Ia-ți gândul, nu exista chirii ieftine. Locuiesc in Germania. Tu vii în Germania si sa zicem că ai un salariu brut de 1500 euro, clasa 1 de impozitare pentru necăsătorit. În mână mai ramai cu 1200 din banii ăștia se duc pentru pensie, asigurari. Chiria depinde în ce regiune din Germania vei sta. Dacă alegi Bavaria ai pus-o. O camera cum vrei tu incepe de la 500-1000 euro, cu toate că salariile din zona sunt mai mari. Dacă esti mai spre S-V într-un oraș mic o cameră e intre 250-450 euro cu utilitățile incluse. Din 1200 care îi ai și să zicem că ai chirie 300 euro. 900 îți rămân mai pune hrana, internetul e intre 20-50 euro abonamentul lunar, cablarea la lumina 65-80 euro/luna, dacă mai ești fumător un pachet de țigări costă 6-7 euro. In concluzie pentru distracție îți mai rămâne vreo 300-400 euro cel puțin.
În primii 2 ani de Germania este greu. Vei avea de cheltuit destule, după ce înveți și germana care îți ia timp de 10 luni la cursurile de integrare care pot fi gratuite din partea statului sau scoți din buzunar in jur de 750 euro. Abia apoi sa zici că te poți distra. Salariul crește în timp, cu toate că în Germania se plătește cu 8, 80 euro / ora, poate să difere și alte fabrici sa plătească mai mult.
De fapt seful din Germania ne da si chirie, adica cand ma duc primesc 100 sau 200 nu stiu cat euro pe saptamana sau ma rog 100 euro dau pe chirie sau poate e gratis. si doar unitatile costa, adica gaz, apa, ma rog asa s-a dus mama mea in cehia si a platit doar 100 euro sau era gratis si a platit doar unitatile gaz, apa, lumina ma rog. daca nu vreau sa platesc pot sa ma duc in Oras sa mananc. si trebuie sa platesc si masina de spalat ca eu stiu ca asa era si in cehia. mama s-a dus in cehia asa ca eu ma duc in Germania
1. salariu e mare e dublu cat castig aici in Romania
2. electrocasnicele sunt ieftine in Germania, si mancarea 1, 2, 3 euro.
3. e mai bine in Germania sau in alta tara ca daca stiu limba pot castiga si cate 2200-2500 euro.
Si am uitat 200-100 euro e pe mancare. dar se va scade din salariu.
De fapt poate sa primesc 1500 net euro. si din 1500 raman cu 1000 sau, din 1700 imi ramane 1200 sau 1100.
Nu sunt fumator, dar beau cate o bere, pe zi.
Nu vei câștiga 2200-2500 din prima lună cum ai și venit. Asta e greșeală tuturor care vin în Germania și visează. Toți o iau de la per minimul pe economie plătit. La o perioada de timp vei ajunge și la aceasta sumă.
Sa nu comparam Cehia cu Germania, nu este același trai. In Cehia sunt mult mai ieftin decât Germania.
Limba germana nu se învață precum o limbă latină, rapid. Este o limbă destul de grea, care fără să faci un curs specializat îți va lua ani buni, cu școala timp de 10 luni și nici atunci nu o vei grai corect. Că sa i vorbești perfect trebuie sa ajungi până la modulul c2, asta înseamnă în jur de 2-3 ani. Normal se plătește contra-cost.
Și eu sunt cunoscătoare de limba germană și nu am ajuns la pragul de 2500 euro.
La prima fabrică unde m-au acceptat fără germană, cu toate că știam greaca, limita platii era de 1500 euro/luna netto, mai mult nu creștea. Acum la cea de-a doua fabrică, sunt angajata de 4 săptămâni, platindu-ma cu 9, 50 euro/ora, asta însemnând că iau 1800 și ceva dar brut, în mână mai rămân cu 1300-1400 euro. Ca să ajung până la 2500 euro trebuie sa stau circa 12 luni. Fiecare fabrică are un prag de plată, altele dau 1500, altele se opresc și la 5000 euro. Cât câștigi mai mult, cu atât mai mult îți ia Statul. Nu visa cai verzi pe pereți din prima zi, îți faci rău în felul ăsta. Tu primul boboc în Germania și vrei 2500 euro, alții care muncesc luni de zile să ajungă la stadiul asta, cu toate că toți incep de la minimul pe economie că știi sau nu limba.
Patronul îți plătește mâncarea și chiria, îți va scădea din salariul și astea, așa că nu prea cred că vei rămâne cu suma asta.
Fii la fața locului și nu te mai da "cocoș* de pe acum.
Locuiesc de 3 ani jumătate în Germania și am învățat destul sistemul nemțesc.
Cât timp soțul era internat în spital aproape o lună de zile, pentru o singura persoana per săptămână cheltuiam 100 euro. Corpul poftește și la altele, cu greu poți să te strânge drastic la buzunar și să cheltui 50 euro! Germania oferă ce vrei și ce nu vrei, atunci când vine vorba de cumpărături.
Nu tot este ieftin in Germania!
anonim_4396 întreabă: