| Voican_Robert_1998 a întrebat:

ma gândeam sa pun lucruri la vânzare pe eBay și aici nu știu cum sa fac, dacă pun un lucru la vânzare și e cumpărat eu primesc banii și după eu cumpăr acel lucru care a fost comandat de pe alt site și îl trimit se poate și dacă se poate ce cont trebuie sa fac? Personal sau bussines?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu poti vinde ceva ce nu detii!
Pe ebay se cere seriozitate si nu poti sa vinzi ceva ce nu detii si nu poti trimite imediat cum s-a cumparat, pentru ca Ebay-ul functioneaza pe baza de feedback primit de la cumparatori sau vanzatori.
Marfa se trimite imediat catre cumparator, altfel risti sa primesti feedback negativ, sau sa ti se ceara banii inapoi.
Contul iti este evaluat de Ebay si se poate disputa tranzactia, riscand sa iti fei inchis contul, adac nu esti un vanzator serios.
Ca sa vinzi lucuri pe ebay, noi sau vechi, trebuie sa detii lucrurile respective, sa le fii cumparat in prealabil.
Marfa din China soseste in 3-4 saptamani, ceea ce un cumparator normal care iti plateste ceva, nu poate astepta 5 saptamani sa-i trimiti ceea ce el a platit. Pentru ca iti mai ia 1 saptamana si tie, pana primesti marfa si o trimiti la cumpaartor.

In ce priveste contul de business, trebuie sa ai deja firma legala, ca sa-ti faci cont.

1 răspuns:
| relian a răspuns:

Nu primesti nici un ban, ceara daca cumparatorul trimite banii, aia se duc la paypal, si acolo or sa stea vreo 2 saptamani si dupa o sa ii poti tu lua.Bine chestiile astea le poti citi pe ebay.Nu te gandi sa dai teapa cuiva pe ebay ca nai nici o sansa laughing de aia ebay e ebay, acolo nu merge cu astfel de chestii, nici macar nu te gandii la asa ceva.Referitor la ce spui tu cumperi din alta parte si vinzi, cred ca nu stii ce vorbesti.Tu ai o data anume in care sa poti livra produsul cel vinzi, nu sta nimeni sa cumperi tu mai stiu eu de unde si apoi sai vinzi aluia.Pe ebay e o data cand produsul este primit de cumparator, tu alegi acolo o data, atunci cand postezi si apoi fctie de aia is chestii, te complici aiurea parerea mea.De unde cumperi tu la fel de bine ar putea sa cumpere oricine.Nu te gandi ca ai descoperit tu acum internetu si altii nu stiu sa dea o cautare laughing
Referitor la cont ce sa faci nu stiu daca este acolo optiunea personal sau bussines, dara indiferent ce o fi tu nu dai socoteala nimanui de banii facuti pe ebay.In afara de o taxa mica ceti percepe ebay si paypal in rest nu-ti cere nimeni socoteala ce faci pe ebay.Adica nu trebuie sa raportezi nimic nimanui,nu-ti trebuie contabil,nu-ti trebuie acte nimic.
Apoi pe ebay is chestii de seriozitate cum zicea cineva pe aici,vei vinde fctie de cat de serios esti.Ti se face un punctaj asa pe romaneste sa vorbim, asta fctie de mai multe chestii, cum ar fi cat de rapid a primit cumparatoru produsu, asta tine si cat de repede il expediezi tu, cat de multumit este clientu de produsu primit, si alte alea.Cu cat ai feedbacku mare, adica punctaju asta mare cu atat esti bagat in fata pe pagina cand cineva cauta produse ce le ai si tu, deci apari in fata asta pentru cineva care vinde mult este ceva f important, apoi punctaju ala arata cat de serios esti si lumea cumpara de la cei mai seriosi.Cu alte cuvinte pe ebay te elimini singur daca esti neserios, nu trebuie sa te dea nimeni afara laughing. referitor la tepe cum am zis nici nu te gandi la asa ceva, banii ii primesti cum am spus dupa ceva timp, cel putin cum ai fi tu incepator cel putin o sa-ti dea banii dupa doua saptamani, apoi cu cat esti mai vechi, mai de incredere cu anii primesti banii si mai rapid.Cu ebay si paypal nu te joci.