| Ghost01 a întrebat:

mi-am strans si eu niste bani, mai exact 2500 de euro si mi-am pus in banca la ing intr-un cont de debit.
Azi mi-a spus cineva sa numai imi pun bani in banca ca daca strang nu stiu ce suma o sa vina Anf-ul si o sa trebuiasca sa dau declarati de unde am bani. Vreau sa stiu si eu mai multe detalii in legatura cu asta.

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu te intreaba nimeni nimic la maruntisul ala

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

laughing)
Pana strangi tu banii aia ca sa trebuiasca sa dai declaratii, o sa ajungi la batranete.laughing

| Ghost01 explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Cam de la ce suma im banca te ia la întrebari?
E prima oara cand imi deschid un cont bancar in viata mea am 20 de ani si eram curios sa vad daca bani mei sunt in pericol.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Ghost01):

Din cate stiu, poti sa ai venituri nedeclarate de pana la 5000 de euro, dupa trebuie sa platesti impozit pe ei.
Dobanda e de aproximativ 1%, deci in cam 100 de ani vei ajunge sa ai 5000 de euro din cei 2500 actuali.

| laSoledad a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Pai, daca ii are intr-un cont de debit curent, nici nu primeste dobanda la ei. laughing

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru laSoledad):

Corect.
Ramasesem axat pe faptul ca i-ar avea intr-un cont ce-i genereaza dobanda.

| Yuoia a răspuns:

Aud unii ceva si raspandesc... zvonistica. Tot astia voteaza prost si sunt cei mai "convingatori" cand ies in strada.
@laSoledad ti-a dat un raspuns bun.
Acea "nu stiu ce suma" trebuie sa fie foarte mare. Cred ca nici la 25000 € nu se deranjeaza ANAF-ul.
Un sfat off topic:
Nu stiu in ce fel de cont ai depus tu banii. Trebuie sa fie un depozit in care sa primesti ceva dobanda. In contul curent, nu primesti nimic. Daca nu primesti dobanda, dar platesti comisioane, vei avea din ce in ce mai putini bani. Nu ar fi rau sa treci pe la Banca si sa lamuresti asta cu cineva de acolo. In rest, sa nu ai nici o grija! Pana la 100.000 € suma este asigurata chiar si pentru cazul in care Banca da faliment. Succes la economii!

| laSoledad a răspuns:

Posibila problema e in felul urmator. Banca e nevoita prin regulament sa combata terorismul si spălarea de bani. Daca vede ca iti intra lunar salariul la ing, care este o suma mai mica decat 2500 euro, se va crea o regularitate a nivelului veniturilor incasate de tine. Banca va zice "Omul asta isi incaseaza salariul lunar in valoare de 2000-3000-4000 lei. Totul ok." Dar cand banca sesizeaza ca iti intra in cont sume mai mari decat cele in mod regulat, incepe sa-si puna intrebari. Si trebuie anuntat Anaful, ca sa justifici provenienta banilor. Probabil ca plafonul e de 5000 euro venituri neimpozabile, cum a declarat colegul, insa cel mai bine discuta asta cu cei de la ing.

Daca nu, stii regula cu "sa nu-ti pui toate ouale in acelasi cos". Daca strangi o suma mai mare, o imparti egal si o depui la mai multe banci.

| Ghost01 explică (pentru laSoledad):

O suma mai mare fiind?
Începand de la 5000?

| laSoledad a răspuns (pentru Ghost01):

Probabil ca da. Intreaba la ing.