| anonimus010101110 a întrebat:

Salut TPU. Te poate angaja cineva ca si barman la 17 ani? M-ar interesa un astfel de loc de munca. Ma gandesc ca n-am chiar daca minorii nu au voie alcool, asta nu inseamna ca nu pot sa lucreze cu alcool, nu?

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu ai voie sa intri in bar la varsta ta dar sa mai si lucrezi cu alcool. Ai inteles-o doar cum vrei tu nu cum ar trebui sa fie.

| Holiday a răspuns (pentru darrio2007):

De fapt poate lucra in bar chiar daca nu are 18 ani.

| darrio2007 a răspuns (pentru Holiday):

Asta pentru ca vrei tu. Legal nu se poate. Daca este prins, patronul risca inchiderea afacerii.

| Holiday a răspuns (pentru darrio2007):

Poate lucra la bar, cum poate lucra si intr-o fabrica de bauturi alcoolice. Ca sa lucrezi intr-o fabrica auto, nu trebuie sa ai permis de conducere. La fel e si in cazul asta. De altfel ca minor ai voie si ca client in bar/terasa/restaurant, doar ca nu ai voie sa comanzi/consumi bauturi alcoolice.

| mi25 a răspuns (pentru Holiday):

Mi-a placut cu fabrica auto. Sa lucrezi la strung intr-o fabrica auto este imposibil daca nu ai permis de conducere. Logic, nu? laughing

| Violleta2022 a răspuns:

Este imposibil, pentru ca minorii nu au voie in baruri si evident nici angajati ca barmani.
Constat ca tu nici macar nu sti constient de faptul ca legal, neavand voie sa intri intr-un bar, nu doar sa nu bei alcool.

| Holiday a răspuns:

Iti poti cauta si gasi un astfel de loc de munca. Nu exista nici o lege, sau orice altceva, care sa interzica asta pentru tine, sau pentru firma care te angajeaza, chiar daca bat campii unii pe aici.

| oglindasultanului a răspuns:

Ai vazut articolul ala cu "job-ul la vinuri iti da zeci de mii de euro salariul", era doar un exemplu, si se referea mai exact ca depinde de "barul" care te angajeaza. Pana implinesti 18 tu poti incepe sa te pregatesti. Si nu este legal sa angajeze minori.

Răspuns utilizator avertizat