Buna. Depinde pentru. ce aduci. Un cartus e liber poti intra cu el fara probleme. Mai mult de atat trebuie sa platesti TVA adica aproximativ 24% din valoarea lor. Acum nu stiu ce valoare iti vor calcula adica valoarea din Romania sau din tara de provenienta. Dar oricum asta ca un caz singular. Daca vrei sa faci asta des atunci se numeste import si declari ca le aduci sa le vinzi mai departe. Ptr asta iti trebuie acte in regula ca sa poti fac comert in Romania. Adica societate comerciala. Nu stiu daca merge si pe PFA caci tigarile au un regim special la fel ca alcoolul. In fine odata ce ai acte in regula sa poti comrcializa tigari atunci vei plati 24% din nou + impozitul pe venitul realizat din activitatea comerciala. Care am inteles ca e undeva la 16%. Asta am spus asa in general insa tu ia si discuta cu persoane autorizate care sa te poata sfatui cu exactitate sa nu intri in vreo belea. Discuta cu cineva care detine un magazin si intreaba-l exact care e regimul tigarilor la noi in tara. Ce plateste el ca comerciant si in ce conditii apoi incepi lupta cu birocratia. Bafta. Si spor la bani.
Legal trebuie sa fii comerciant, sa ai tva ul inregistrat pentru EU si daca nu ma insel iti trebuie ceva licenta pentru tutun.
Apoi, pe baza facturii, la import, platesti TVA si acize.
Daca te gandeai ca vii tu cu un portbagaj de tigarii, nu merge. Se numeste contrabanda si esti pasibil de dosar penal.
jhonnybravo69 întreabă: