In primul rând, de unde? Din București?
Iesi inginer, nu electrician.
După bac trebuie sa susții examen de admitere la mate și fizica, e destul de greu examenul dar asta e floare la ureche pe lângă ce o sa urmeze in facultate pentru ca e o facultate grea, teorie faci foarte putina, poate o sa ai maxim 2-3 cursuri ce presupun teorie, in rest toate materiile presupun mate și fizica sau sunt derivate din mate și fizica, chiar dacă au denumiri diferite, pe scurt faci doar probleme, chestii pe calculator in diferite programe de inginerie, diagrame etc. Mai ales ca e pe profil de electrică sunt multe materii cu circuite, probleme cu circuite electrice. Apoi sunt laboratoare care durează destul de mult, acolo chiar faci ceva practic. Deci tot timpul vei avea ceva de calculat, asta e clar.
Facultatea durează 4 ani, masterul nu e obligatoriu, dar ai nevoie de el ca sa fii inginer in adevăratul sens al cuvântului. Dar la master treaba e mai lejera, durează 2 ani și ai foarte putine ore, mai toți care sunt la master lucrează și se duc rar la facultate de asta nu e greu sa îl faci.
Cât despre angajare, salariul depinde și de compania in care lucrezi, in general pornește de la 2000 lei și poate creste rapid dacă ești deștept și îți faci bine treaba, chiar și la 5000 lei. In străinătate trebuie sa fii foarte bun pentru asta, acolo chiar e inginerie pe bune, salariile sunt foarte mari dar nu ajunge oricine sa facă performanța acolo.
1. 4 ani licenta+ 2 master daca vrei
2. Daca vrei faci master, daca nu nu il faci.
Salariile difera, cred ca de la 1500 RON poti avea ca incepator, in strainatate bineinteles ca se castiga mult mai bine.
3.Mate la greu, fizica si o sa faci si programare un semestru cred sau doua.
4.La Iasi la Gheorghe Asachi s-a intrat pe baza de dosar(nota la amte de la bac din cate stiu), fara alt examen.
5. Poti face si ce face un electronist, dar nu vei avea acelasi salariu, altfel diploma de inginer in electrica a fi egala cu 0 daca tu llucrezi in electronica. Pt electronica poti face facult. de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.
6.Nu faci dor teorie, facultatile de inginerie nu fac doar teorie, la cursuri faceti teorie, lalaboratoare experimente, aplicati ce vi se preda la curs, la seminarii exercitii.
Bineinteles din anul 2 faci si practica.