La curier este simplu: daca este mai mic au ei niste pungi si-l pui acolo. Daca este fragil il invelesti cu spuma sau bucati de carton indoite, sau cocoloase de hartie. Deci, il impachetezi in ceva. Apoi suni la un curier si-i spui ce vrei si te programeaza ei cand sa te intalnesti si sa le predai pachetul. Apoi ii dai numarul de telefon al destinatarului, al tau si adresa destinatarului. La modul de plata spui cum te-ai inteles cu destinatarul: pretul plus valoarea de transport. Se numeste contra ramburs sau plata la destinatar. Curierul iti va aduce banii. Daca celalaltul nu ridica coletul te alegi cu un minus (contravaloarea transportului care poate fi de 30-50 lei).
La posta este un pic mai greoi dar costul transportului este mai ieftin. Te duci si iti da un buletin de expeditie si un mandat postal pentru rambururs (este diferit de mandatul postal obisnuit). Coletul trebuie sa fie ambalat in cutie sau sac de panza pe care sa fie scrisa adresa ta si adestinatarului. Scrii sus in stanga Exp. (expediator) si adresa ta si jos in dreapta Dest. (destinatar) si adresa lui.
La fel si pe buletinul de expeditie, unde specifici valoarea coletului (sa zicem 500 lei) si suma de rambursat (sa zicem 520 lei pentru ca ai intrebat la posta si ti-a spus ca te costa 20 lei transportul). Pe mandatul postal scrii invers: 520 lei la expeditor si acolo va fi adresa destinatarului de pe colet si la destinatar pui adresa ta. Adica este un mandat care ti-l adresezi tie in numele destinatarului. Apoi predai coletul si astepti. Te va anunta posta cand sa ridici banii.
Procedezi exact ca si cum ai da anunturi publicitare (prin ziare sau pagini de internet).
Fiecare comanda trebuie satisfacuta la timp si marfa sa ajunga in bune conditii la cumparatori.
Organizarea te priveste pe tine si pe eventualii angajati ai tai.
Bula, dupa cum ii spune si numele, tu intrebi una si el iti raspunde alta. Asta-i viata!