Imi poate zice cineva un website (eventual o adresa de e-mail) unde pot depune declaratia de venit pentru anul trecut, daca am lucrat cu contract de munca legal pe perioada determinata (aproape trei luni) in Germania?
Mentionez ca unul din fostii angajatori (de anul trecut) mi-a zis ca daca vreau sa ma ajute el in acest sens, ma costa 100 Euro. (Ori pentru a completa un formular, este cam piperat).
Mi-a zis ca persoanele care au castigat legal sub 8500 euro pe an muncind legal in Germania, isi pot primi inapoi toti banii care le-au fost retinuti din impozitul lunar pe salar.
Dar, cum dupa doua luni si ceva lucrate in Germania, impozitul retinut este de doar 263 Euro (din care fostul sef cere 100 Euro), m-am gandit sa incerc sa ma descurc singura.
Am cautat pe internet despre Finanzamt si am gasit ca pot depune online acte, pe site-ul www.elster.de Am gasit chiar doua video-uri unde se arata cum se face si am urmat pasii de acolo intocmai.
Dar, spre mirarea mea, dupa ce introduceam pin (numarul personal de identificare) si accesam butonul mai departe, nu ma lasa sa continui inregistrareea online. Imi scria mereu greseala - cod introdus incorect.
Arata in video ca acel pin este un numar lung care se afla in stanga, in partea de sus pe un anumit act legal (parca foaia cu impozitul).
Dar, pe nici una din foile primite pentru fiecare luna lucrata in Germania, nu apare aceasta informatie - caci m-am uitat pe toate foile de mai multe ori.
Am incercat sa inscriu diferite numere gasite pe foi, numarul de asigurat primit de la AOK asigurari de sanatate, alt numar de asigurat, eTIN, transfer ticket, inclusiv codul numeric personal de pe buletinul meu de identitate din Romania, dar toate mi-au fost respinse, neputand merge mai departe si sa termin inregistrarea.
Am scris doua e-mail-uri catre call center gasite la contact pe site-ul german, mi-au trimis un e-mail de notificare ca au primit mesajele mele si vor incerca sa imi raspunda in cel mai scurt timp.
Dar, azi i-am sunat la telefon si am explicat totul despre problema intampinata si i-am rugat sa ma ajute. Mi-au zis ca acel pin (numar personal de identificare il primesc doar persoanele care au resedinta in Germania - apoi, i-am zis ca eu locuiesc in Romania.
I-am cerut un website sau o adresa de e-mail unde as putea scrie cu scopul de a primi impozitul platit din salariile mele anul trecut, dar nu avea aceste informatii.
Rugamintea mea este daca stie cineva unde ar trebui sa scriu un e-mail, eventual in atentia carei persoane, pentru a depune foile cu salariile primite in timpul muncii mele in Germania anul trecut, pentru a primi inapoi impozitele retinute din salarul meu.
Va multumesc anticipat.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.145.84.203) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro