anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut tuturor, numele meu este Alin si vreau sa gasesc un raspuns la urmatoarea intrebare:

Pana acum nu am realizat mai nimic din ce mi-am propus si asta pentru ca sunt bun la foarte multe lucruri in special inventii si scris carti. Am scris carti, dar nu le-am publicat am facut inventii dar nu le-am brevetat. Pot face multe dar ceva ma retine, am 20+ ani si pana acum am lucrat ca tinichigiu auto 8 ani. O meserie care mi s-a propus si impus in mentalitate si fortat de imprejurimi (situatie financiara grea a familiei) a trebuit sa o urmez. Vreau sa renunt la vechiul eu si sa imi urmez visele, sa le tansform in realitate. Acel ceva ma retine, nu pot sa
il explic, doar il traiesc. Acea temere de a esua, stiind in acest timp ca viata este scurta si ca pot adormi in seara asta si nu am siguranta ca maine ma pot trezi. Orice se poate intampla fi de bine, fi de rau, oricand. Ce fac? Vreau sa imi parasesc zona de comfort si sa ies in necunoscut, pregatit.

2 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Banuiesc ca meseria si nivelul educational la care te-ai oprit fortat de imprejurari sunt principalele cauze care-ti genereaza disconfortul psihic.
Esti la o varsta care-ti permite sa schimbi "macazul" --- ai timp din belsug, important este sa vrei sa-l folosesti in beneficiul tau! Iesi din starea de visator printr-o analiza critica a cartilor si inventiilor tale de pana acum, fa un prim pas catre punerea ta in valoare : continua-ti studiile din punctul in care le-ai intrerupt!
Cum schimbarea "de macaz" se face cu mare "cheltuiala" de timp si energie, am convigerea ca este unica solutie de iesire din starea de deprimare in care te aflii.Asadar, fa-ti un darab de bine: intoarce-te la scoala!

| sabin89 a răspuns:

Poate nu ar fi târziu să încerci să te înscrii la o facultate, să devii inginer, de exemplu. S-ar potrivi cu înclinațile și aptitudinile pe care le ai. Vei avea un atu față de cei ce se inscriu imediat după terminarea liceului, pentru că tu deja ai ceva practică într-un domeniu mecanic. Oricum, și dacă vei decide altfel, faptul că ai lucrat 8 ani în meseria aia este un bun câștig pentru viață și te va ajuta mult. Meseria e brățară de aur.