Da, se înregistrează la ANAF. Și la ITM. Se vor reține din salariul brut impozitul și contribuțiile salariale (CAS, CASS, CAM), care vor fi virate la bugetul de stat.
În privința împrumutului, va fi cam greu, având contract de muncă pe perioadă determinată.
Dar, sincer, mi se pare ciudată metoda asta de angajare, chiar suspectă. Perioada de probă legală este de maxim trei luni, după care se încheie contract pe perioadă nedeterminată. Nu știu de ce în cazul tău procedează așa, dar vezi să nu iei vreo țeapă.
Poți verifica dacă ți s-au virat contribuțiile și dacă s-a înregistrat contractul la ITM.
La ANAF se comunică după finalul primei luni calendaristice în decursul căreia ai fost angajat, prin declarația 112, pe care o depune angajatorul. Până pe data de 25 a lunii următoare trebuie virate contribuțiile și impozitul.
La ITM poți verifica cu un simplu telefon sau un e-mail.
Sa înţeleg că te-ai angajat doar ca să poţi obţine un credit bancar?
Momentan, cred că poţi obţine un credit foarte scump doar de la IFN-uri. Nu îţi recomand să te încurci cu companii de tipul Provident sau Viva Credit etc.
Eu personal nu am niciun credit bancar şi nu înţeleg de ce alţii văd imposibilă viaţa fără cel puţin un credit...
Recomandarea mea este sa incerci sa economisesti bani pentru bunurile pe care îţi doreşti să le achiziţionezi. Cu puţină disciplină financiară nu este imposibil. Eu completez FIŞA ZILEI în fiecare seară şi în acest fel am o imagine de ansamblu asupra finanţelor mele personale...
Te invit să meditezi la următorul aspect legat de credite:
fiecare credit pompat de bănci şi ifn-uri în economie le permite oamenilor fără bani să se comporte ca şi cum ar avea bani, iar antreprenorilor fără capital, le permite să se comporte ca şi cum ar deţine capital... Fiecare credit distorsionează realitatea economică. În plus, te obligă să munceşti de două ori pentru aceiaşi bani. Desigur, decizia îţi aparţine... Iar dacă ai auzit doar poveşti de succes despre credite, nu înseamnă că tu nu poţi să ajungi executată silit.