| alexRE a întrebat:

Salut.Voi cei care ati dat lucrari de licenta in anii trecuti (mai ales in domeniu economic) cum ati reusit sa colectati date de la firma despre care trebuia sa vorbiti in licenta?

(Spre exemplu eu am promovarea vanzarilor la firma...x...)

Eu nu prea am avut noroc,am trimis nenumarate email-uri la multiple firme din Romania (altex,domo,flanco,pc garage,Orange, romtelecom) insa am fost refuzat precizandumi-se ca astfel de date sunt confidentiale si nu ma pot ajuta, de la altii pur si simplu n-am primit raspuns.

2 răspunsuri:
| sonya a răspuns:

Buna,

Pai logic ca sunt confidentiale. La ce te asteptai? Sa iti dea tie, un strain niste informatii la care au acces doar ei?

Oricum, raspunsul lui neutrino e total pe langa.

Cand iti faci lucrarea de licenta, alegi o firma, stabilesti ceea ce vrei sa faci la studiul de caz si apoi incepi sa te agiti.

Cauti pe internet informatii despre firma, vezi ce gasesti si apoi le adaptezi pentru lucrarea ta.

Nimeni nu stie care sunt datele reale ale firmei, asa ca poti trece ce vrei tu. Bineinteles totul sa fie realist, iar daca ai gasit pe net niste informatii mai vechi te poti folosi de ele.

Nimeni nu iti va da informatii. Pana la urma pe profesori nu ii intereseaza firma, ci modul tau de abordare a temei, studiul de caz si solutiile cu care vii tu. Ei sunt constienti si stiu ca datele nu pot fi 100% reale, insa ceea ce propui tu, da.

Pa.

| neutrino a răspuns:

Ceea ce ai facut tu este o mare greseala pentru un economist, si nu numai. Lucrarea de licenta se face numai pe baza cunostintelor din facultate, sub indrumarea profesorului de proiect, care trebuie sa-ti dea datele tehnice necesare.