| Chriss1995 a întrebat:

Salut.

Vreau sa imi fac firma de sortatori/manipulanti marfa. Si vreau sa stiu si eu ce autorizatii imi trebuie, ce calificare imi trebuie, ce buget imi trebuie si cateva sfaturi pentru inceput.

Multumesc,

3 răspunsuri:
| zilog a răspuns:

Mai bine nu faci nimic in Romania ci pleci de acolo cat mai departe
pentru ca acolo in ultimii 20 ani am tot facut eu lucruri si nimic nu mi-a mers bine asa ca orice am incercat am dat faliment

BIROCRATIE, si oameni zgqrciti avari calici

| siriusblack98 a răspuns:

Pentru început să știi că ceea ce zice zilog este perfect adevărat. Și eu am o firmă și m-am lovit de exact ceea ce spune el. Hai să le luăm una câte una:
" vreau sa stiu si eu ce autorizatii imi trebuie " nu știu sincer ce cod CAEN ar trebui să treci măcar pentru așa ceva. Probabil se încadrează la prestări servicii. Autorizațiile să șii că diferă de la o firmă la alta și numai un avocat te poate îndruma cum trebuie.
" ce calificare imi trebuie " absolut nici una. Aici vorbim de un SRL nu de un PFA. Calificările trebuie puse la dosar numai în cazul deschiderii unui PFA.
" ce buget imi trebuie si cateva sfaturi pentru inceput. " Cu bugetul este foarte discutabil. Depinde unde ai de gând să îți desfășori activitatea. Închiriezi un depozit și faci rost de un contract cu o firmă care are marfă? Sau doar angajezi oameni și-i trimiți la diverse firme care te plătesc? Pentru că a doua deja nu mai este ceea ce vrei tu să faci, este mai mult firmă de recrutări. Te-ai gândit totuși de unde faci tu rost de marfă ca să ai ce sorta? Că cel mai greu de obținut sunt contractele. Indiferent că este sau nu de muncă, tu pe acei oameni trebuie să-i plătești conform contractului.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu se înțelege ce activitate vrei să faci în firmă.
Sortatori de marfă.
Deci dta angajezi niște oameni.
Iar ei vor sorta, adică vor separa unele de altele mărfuri pentru altă firmă.
Sau o vor manipula. Adică o vor lua în mână și vor face apoi ceva cu ea. O vor muta din loc în loc tot pentru alții.
Ai auzit dta de așa ceva, că se caută așa ceva?
Cum ți-a venit exact această idee?