Primul pas ar fi sa te informezi bine despre aceasta metoda de afacere. Acest lucru poate fi realizat prin cercetarea online si citirea de articole sau carti despre acest subiect. Apoi, trebuie sa gasesti produsele potrivite pentru a le vinde pe platformele de comert electronic. Poti alege sa cumperi produse de la furnizori de incredere si sa le vinzi pe site-urile tale sau pe alte platforme, cum ar fi eBay sau Amazon. In cele din urma, trebuie sa gasesti o modalitate de a promova produsele tale si de a construi o baza de clienti. Aceasta poate include publicitatea online, crearea de continut de calitate si chiar crearea de parteneriate cu alti comercianti. Cu cat te vei documenta mai bine despre aceasta metoda de afaceri, cu atat vei fi mai bine pregatit sa o incepi
Primul lucru pe care trebuie sa il inveti e sa stii sa iti promovezi magazinul online si sa fii dispus sa cheltui pentru promovare.
apoi dupa ce pui astea la punct sa iti deschizi o firma si toata birocratia ce tine de asta.
Sa fi pregătit sa pierzi bani daca nu o sa cumpere nimeni produsele. Dropshipping nu e magie ca dai cateva clickuri si intra banii, cum te prostesc aia de pe YT si TickTock.
1. Te uiți la video-uri care îți explică cap-coadă despre această activitate. Teoretic, folosești o platformă ca shopify sau bigcommerce sau amazon pentru a-ți plasa produsele tale de la furnizori.
2. Îți stabilești înființezi o firmă SRL sau PFA sau PFI:
•folosești codul caen 4791,
•stabilești o emblemă, numele, contabilitatea, marketing-ul, planul de afaceri, etc.
•îți faci propriile tale termene și condiții în relație cu partenerii și cu clienții, politica de vânzare și de retur, și altele (pe baza legilor în vigoare, bineînțeles).
3. Îți faci un cont de business la bancă. Dacă faci vânzări internaționale, ți-ar trebui și PayPal.
4. Trebuie să te asiguri că ești proprietarul locuinței; dacă locuiești la bloc, ar trebui să discuți cu administratorul. Dacă nu, și stai în chirie, discuți cu proprietarul dacă este de acord, și oferi un contract de închiriere că acolo îți desfășori activitatea. Dacă nu, poți semna un contract de comodat cu cineva apropiat în care acesta îți oferă gratis o cămeruță pentru a-ți desfășoară activitatea. Ar fi posibil să ai nevoie și de un spațiu pentru depozitarea produselor.
5. Îți trebuie cel puțin un laptop pentru aceasta activitate.
Magarusnoroios întreabă: