| Adix232 a întrebat:

Salutare.
Am dat o masina spre inchiriere, cu contract de comodat. Chiriasul a "reusit" sa ia 3 amenzi. Azi, la vreo luna dupa ce am luat masina inapoi, m-am trezit acasa cu 3 procese verbale pentru parcare neregulamentara/lipsa rovinieta. Ce pot face in cazul asta? Sunt obligat sa le platesc, daca in contract este clar ca nu eu am fost soferul?
Si de asemenea, daca ar fi sa le platesc, nu mai ma încadrez in cele 15 zile de plata la jumate, deoarece nu am verificat cutia posta la timp cu amenzile respective.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face plangere contraventionala, daca nu s-a depasit 15 zile de la primirea amenzilor.
Daca s-a depasit perioada platesti amenzile si apoi soliciti suma respectiva de la cel careia i-ai incredintat masina. Daca nu iti da banii de bunavoie poti sa-l dai in judecata.

| SiA31 a răspuns:

De plătit, trebuie plătite. Dacă există un contract, prin care să dovediți că mașina a fost închiriată pe perioada înregistrării amenzilor, atunci puteți trage la răspundere persoana care a închiriat-o. Dacă nu ajungeți la un consens, vă recomand să discutați cu un organ de poliție de la departament taxe și amenzi.
Țin să vă precizez că amenzile pentru care puteți trage la răspundere persoana care a închiriat mașina, sunt cele de "parcare neregulamentară", "nerespectarea limitării de viteză", ș.a.m.d.
În ceea ce privește rovinieta, este obligația dumneavoastră, cel care închiriați mașina, să vă asigurați că documentele autoturismului sunt în perfectă ordine înainte de a dispune unei persoane să închirieze mașina. În acest caz, chiriașul nu are nicio vină happy