| georgebgv a întrebat:

Salutare. Am si eu o mica problema. Lucrez la hermes in Germania. In ultima perioada am acumulat cam multe reclamatii dintre care doar doua mi au venit la plata. Ca urmare, "sefu" mi-a spus ca restul de salariu ramane "blocat" pentru eventualele reclamatii viitoare ce vor veni la plata. Mai pe scurt eu nu mi am vazut nici un cent din salariu. Este normal? Cum as putea proceda? Am nevoie de un raspuns rapid. Multumesc!

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca scrie asta in contractul tau pe care l-ai semnat, are tot dreptul sa o faca.

| Violleta2022 a răspuns:

In Germania se respecta legile cu strictete, iar faptul ca ai reclamatii inseamna ca cei care le-au facut si-au primit pachetele sparte, stricate, rupte ca altfel nu ar avea de ce sa faca reclamatie.
Poate pe viitor inveti sa le manipulezi cu grija, ca sa nu mai primesti reclamatii.

| ReddY25 a răspuns:

Cum au scris și colegii mai jos, verifică detaliile contractuale

| ValentinMihai78 a răspuns:

Lucrezi la firma de curierat Hermes? Dacă da, ia contractul de muncă și citește cu atenție tot ce scrie acolo referitor la obligațiile tale ca salariat, ce se întâmplă în cazul unor probleme, reclamații. Căci, dacă cumva este trecut că angajatorul poate recupera pagubele din poprirea pe salariu nu se poate face nimic.
NU ești în România unde poți face ce vrei ca angajat, căci nu ți se întâmplă nimic. Acolo sunt alte legi, reguli!

| Florian80 a răspuns:

Nu este o situatie normala si cu ceea ce te confrunti acolo se numeste abuz. Poti sa i spui sefului ca e ilegal ceea ce face ai abuziv si ai dreptul.sa l.dai in judecata.sau daca ai sindicat sa te adresezi in prima instanta acolo cu o plangere