anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare! Ce părere aveți despre Libra Bank și serviciile oferite de ei? Merită să îmi fac cont curent la ei? Au comisioane mari? Serviciile de internet & mobile banking se plătesc? Dintre Banca Transilvania și Libra Bank, la care îmi recomandați să îmi deschid cont? Precizez că am deja cont curent la Transilvania, dar aș vrea să îmi fac al doilea cont pentru salarii și alte venituri și aș dori să mă duc pe altă bancă, de preferat nu foarte scumpă și cu servicii ok. Vreau răspunsuri serioase și nu în bătaie de joc.

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

Lista de comisioane o gasesti pe site-ul bancii;)

https://www.librabank.ro/Persoane_fizice

Mergi jos in pagina la "Resurse" si acolo vezi "Comisioane banca - PF"

Compari cu ce ai la BT si vezi.

Asa, ca idee, Libra sunt bagati tare pe partea de Internet, deschidere cont online. Sunt si parteneri pentru Revolut, Monese, Paysera (fintech-uri) in Romania (= conturi IBAN romanesti) - fata de restul bancilor care in prima faza nu stiau cum sa faulteze mai tare fintech-urile (supra-costuri la top-up).

https://www.librabank.ro/fintech

| SynapseNinja a răspuns (pentru flixbuster):

Din ce am văzut, Libra Bank și Transilvania sunt cam la fel pe comisioane și beneficii. Chiar... la Libra Bank serviciul de internet banking, văd că, este gratuit (presupun că și cel de mobile banking), iar la Banca Transilvania dau 1 leu/lună pentru abonamentul de internet banking, iar pentru mobile banking costul este de 4 lei/lună (doar că pe ăsta nu-l am). În rest, la prima vedere văd că Libra e chiar ok pe costuri, părerea mea. Chestia care mă nemulțumește la Libra este că, au puține bancomate partenere Libra Bank + Euronet, de unde pot scoate numerar în mod gratuit, de la ATM. În rest, văd că stau ok pe prețuri.

Și o chestie care mă nemulțumește la Banca Transilvania este că îmi ea comision la încasări prin ordin de plată, e 5 lei sau ceva de genu, iar la Libra văd că e 0 taxa asta. O altă chestie care mă nemulțumește la Transilvania este că, pentru blocare card și emiterea altuia în loc mă ajunge undeva la 15 lei, în cazul în care sunt eu de vină, iar la Libra văd că mă ajunge undeva la 5 lei

| flixbuster a răspuns (pentru SynapseNinja):

Da, aia cu 5 lei la incasare OP inter-bancar e maxima, le-am zis de zeci de ori ca este o masura anti-economica - cum sa ma penalizezi ca-ti aduc bani in banca? Acum au mai scos si cash-ul din cele mai multe agentii (au aparatele alea afara, mai nou - daca vrei sa depui 1000 de lei stai sa te uiti peste umar sa nu-ti dea careva in cap sa ti-i fure). Dar au acoperire teritoriala buna si de exemplu de incasat pensie sau alocatii (unde nu au voie prin lege sa ia comision) sunt buni. Mai merge si transfer intra-bancar, la asta nu mai iau comision (pana acum cativa ani, luat si la asta).

In fine, ideea e ca la noi traiesc la greu din comisioane, de aia trebuie sa-ti stii bine grila ca sa stii ce sa faci, ce sa nu faci si cat te costa daca faci ce n-ar trebui sa faci.

Asa mai sunt niste oferte cu zero comisioane pe la unele banci.

| flixbuster a răspuns (pentru SynapseNinja):

Libra sunt mici si nu au mers pe prezenta teritoriala ci pe online, asta e nisa lor. Daca trebuie sa scoti cash e cam neplacut, intr-adevar - dar nu cei care scot cash pe bancomat sunt segmentul lor tinta.

Da, asta așa este. Oricum, eu sunt tipul de om care foloseste mai mult cardul bancar la plăți. Spre exemplu, când mă duc la cumpărături, mă duc la supermarket fiindcă au plata cu cardul, când folosesc Uber plătesc mai mult cu cardul sau cand comandă ceva online plătesc mai mult cu cardul pe la Easybox sau așa. Scot și cash, dar scot să îmi ajungă pentru măcar 2 sau chiar 3 săptămâni.

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Niste hoti

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mergi la BRD lasa i pe Libra nu sunt seriosi.

| flixbuster a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu Libra nu am experienta directa, ai ceva exemple de zici ca sunt hoti si nu sunt seriosi?

Cat despre BRD, cu astia am experienta directa si sunt pe lista mea neagra.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru flixbuster):

Prefer sa nu spun, o zi frumoasa

| flixbuster a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Inteleg, nici o problema.

| AndronachiViorel a răspuns:

Am avut ocazia sa lucrez cu mai multe banci din Europa dar mai prosti operatori ca la Libra Bank -sucursala Galati nu mi-a fost dat sa vad. Si cand vezi asa ceva te astepti sa fie bugetari sau niste loaze angajate cu pile dar nu, sunt angajatii Libra! Fiind vorba de bani si nu de castraveti sau mai stiu eu ce, va spun sincer, imi este frica sa mai continui colaborarea cu asemenea specimene.

| gigimarga1947 a răspuns (pentru AndronachiViorel):

Daca vrei sa vezi incompetenti adevarati - lucreaza cu libra la Bucuresti
incompetenti si tepari