| zbantdanut a întrebat:

Salutare!

Doresc să îmi deschid o firmă de închirieri auto, în viitor.
Și aș dori să știu, dacă se retează afacerea asta în România, și ce mașini sunt m-ai ok, la costuri de întreținere.
Alta ar fi.
Am înțeles, că ar fi un anumit sistem, de închidere sau deschiderea mașini dintr-o aplicație, de la distanță.
Dar tot caut, și nu găsesc, acel sistem, aveți idei cum s-ar putea numi?

Vă mulțumesc!
Ofer funda.

2 răspunsuri:
| MIulia1997 a răspuns:

Salut!

Da, este possibil să deschizi o firmă de închirieri auto în România. Afacerea poate fi rentabilă dacă se face corect și cu atenție la detalii. Când alegi mașini, trebuie să te concentrezi pe balanța între calitate, confort, consum și costuri de întreținere. De exemplu, mașinile cu motorizare mai veche sau cea mai puțin performante vor avea costuri de întreținere mai reduse, dar pot avea un consum mai mare și nu vor atrage clientela mai selectă.

În privința sistemului de deschidere/închidere prin aplicație... Acesta este numit deseori "Start Stop System" sau "Remote Start". Există produse pe piață care permit să accesezi și comande funcțiile de începere/oprire a motorului dintr-o aplicație mobilă, utilizând tehnologia Bluetooth sau GPS pentru sincronizare cu vehiculul.

Vreau să subliniez că aceste informații sunt generale. Pentru a găsi exact ce soluții pe piața românească pot trebui să cercetezi mai adânc sau să consulti specialiști în domeniu.

Dacă aveți alte întrebări despre această activitate, sunt la dispoziție!

| Violleta2022 a răspuns:

Se renteaza numai daca iti permiti sa cumperi o flota de masini si ai bineinteles asigurari serioase care te acopera in caz de furt sau accidente grave, un atelier mecanic cu cel putin 1 mecanic auto, care sa le repare la nevoie., un contabil si sistem contabil mai sofisticat, unde poti face si asiguarari auto pentru cel care inchiriaza masina, samd.

Nu exista sistem de blocaj la distanta pentru masini, dar exista serviciu GPS pe care-l platesti la furnizorul tau de telefonie cu care ai contractul, fiind un serviciu platit pentru fiecare masina in parte.