| LeoC68 a întrebat:

Salutare. Îmi puteți spune ceva despre programul prima casa pentru studenți?
Doresc sa știu dacă acei bani pot fi folosiți la achiziționarea unei case/apartament sau nu.

2 răspunsuri:
| VoidEternal a răspuns:

Nu sunt expert pe tema asta, dar daca programul se numeste prima "casa" atunci cred ca putem argumenta ca banii aia se pot folosi pentru a cumpara o... casa. Sau apartament.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu exista.
Nu da nimeni credit de cateva zeci de mii de euro unui student fara venituri stabile.

Exista Programul Student Invest
vârsta beneficiarilor eligibili – între 18 și 40 de ani, cuprinși în instituțiile de învățământ superior din România;

valoarea maximă a creditului – 75.000 lei;
plafonul total al garanțiilor de stat – 250 milioane lei.

Cheltuielile eligibile:
a) taxe de studii, inclusiv licență, master, doctorat;
b)plata cărților, rechizitelor, inclusiv a celor editate în formate accesibile persoanelor cu dizabilități;
c) costul publicării cărților sau al studiilor de specialitate;
d) taxa de participare la manifestări științifice și concursuri, precum și cheltuielile de transport pentru deplasări;
e) achiziția de calculatoare, laptopuri, imprimante, aplicații informatice de specialitate, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități;
f) plata chiriei, în limita a maximum 300 euro/lună, la cursul BNR din ziua plății;
g)plata locurilor de cazare în căminele studențești;
h) parte/avans din achiziția unei locuințe;
i) cheltuieli cu transportul pentru bursele Erasmus;
j) plata, pentru studenții care sunt părinți, a cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala
k) costul serviciilor dentare și al intervențiilor chirurgicale;
l) investigații și tratamente medicale complexe recomandate de medici specialiști în cazul studenților cu probleme de sănătate;
m) achiziția de autoturisme noi/autoturisme second-hand cu vechime de maximum 5 ani și achiziția de autoturisme adaptate pentru persoanele cu dizabilități;
n) achiziția instrumentelor muzicale, a aparaturii audio-video și a altor obiecte necesare pentru dezvoltarea abilităților vocaționale.