Ok, nu înțelegi ce înseamnă taxele. O să mai crești o să înțelegi.
Ba da știu, dai 45 % din salariul tau adică jumate
10% impozit pe venit(profitul statului adică din aia 10% nu beneficiezi de nimic)
10% sănătate(cotizezi mai mult la sănătate decât ai nevoie, adică numai cât lucrezi ai sănătate că dacă ai demisionat și stai petușă nu mai beneficiezi de servicii medicale, adica ce ai cotizat din urmă ai cotizat degeaba
Și 25% pensie (dacă mai apuci pensia,**** măresc vârstă de pensionare și media de viață e de 65 și tot la 66 ieși și la pensie!
Deci mai degrabă la negru
La glovo sau la Tazz cartea de munca e diferită, gen e fixă nu procentuală!
Pe săptămână cartea de munca pe 8 ore e undeva la 330 pe săptămână indiferent câți bani faci pe săptămâna respectivă! dar se mai pot face șmecherii sa lucrezi la gri adică cartea sa o bagi la 2 ore și în loc de 330 pe săptămână dai 80 lei și e mai convenabil!
Dacă îmi fac Srl și am un angajat plătesc la stat 1% sau 3% și mă doare la banană
Exact ce spuneam eu... nu intelegi taxele... scopul lor, nu cifrele alea seci.
Exact
scolile din ce bani functionaza?
gradinitele din ce bani functioneaza?
spitalele din ce bani functioneaza?
profesorii din ce sunt platiti?
pensiile din ce bani sunt platiti?
medicii din ce sunt platiti?
politistii din ce sunt platiti?
ambulata din ce e platita?
pompierii din ce sunt platiti?
cine iti face strazi?
cine iti ia gunoiul de pe strada?
zic asa, sa ai nevoie odata de o ambultanta... asa rea cum o fi ea. Si sa suni la 112 si aia sa iti zica "Buna ziua domnul nyoentox2002, noi venim da achitati mai intai 1000 euro pe link ul pe care il trimitem si pe urma plecam"
Eu iti zic ca tu nu inteleg scopul taxelor. Dar asa e la tinerete.
Taxele sunt să acopere pensiile lor speciale din Parlament, că sa o luam logic, aia de sus care printează bani zi de zi? de ce ar mai avea nevoie de banii săracilor, și alta chestie, daca nu ai cotizat tot ești spitalizat dar numai pentru 3 zile!
Oricum sa dai jumate jumate cu statul nu mi se pare ok, in străinătate cartea de muncă e mult mai ieftină? adică din 11€ pe oră de alegi cu vreo 9 adică maxim 20%
Te încăpățânezi sa nu înțelegi rolul taxelor intr-un stat. Nu mai ar sens discuția.
Pe mine nu mă interesează atâta timp cât arde din buzunarul meu!
Tata de exemplu e lăutar și nu a cotizat niciodată la stat, dacă cotiza nu mai aveam casă și tot ce avem!
Pe mine mă interesează să trăiesc bine nu îmi pasă de alții!
Tu nu intelegi ca nu poti trai bine fara lucrurile pe care statul le face din taxe.
Deja pare ca te depaseste discutia.
Si nu e ok sa te lauzi ca traiesti bine din evaziune fiscala si platesc alti fraieri taxe pentru tine.
Statul român e curvă! taxele sunt va noi sa acoperim pierderile lor!
Tara oricum a fost vandută de mult
Un vecin are 73 de ani si inca conduce dar el trebuie sa se sprijine de bara de la scara blocului cand coboara scarile