| SynapseNinja a întrebat:

Mă poate ajuta cineva cu o informație? O rudă de-a mea dorește să își deschidă o tipografie și editură. Ce utilaje și softuri îi trebuie în afară de un PC, un tipar și un soft de editare foto? Mersi mult!

Răspuns Câştigător
| romeo78 a răspuns:

Acea rudă a dumneavoastră se va înhăma la o "muncă de Sisif".
În primul rând, trebuie să meargă să depună o cerere la Oficiul Comerțului, parcă așa se cheamă! Acolo i se va da o listă cu toate documentele necesare pentru această afacere!
Dar, unul dintre lucrurile cerute este să aibă o hală de producție, care va trebui să obțină aviz PSI. Iar, pentru așa ceva, trebuie să existe cel puțin 2 ieșiri de evacuare, plus extinctoare, spațiu suficient care să asigure căi de acces și evacuare. Apoi, se va lucra cu substanțe chimice toxice. E posibil să i se ceară niște avize speciale.
De asemenea, avize de la mediu, de la sănătate publică!
Iar, faptul că vrea editură, tipografie vor trebui foarte multe utilaje, softuri, PC, cumpărate din magazine oficiale, cu licență.
Trebuie să aibă contabil, secretară, resurse umane.
Ar trebui să încerce, să facă acest lucru printr-un proiect cu fonduri europene. Ar fi mai ușor cu aprobările și fondurile necesare pentru desfășurarea activității! Succes!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru romeo78):

Sa nu exageram cu munca sisifica. Sint firme care se pot ocupa de corvoada actelor si nu rup carnea de pe tine. Pe mine m-a costat la inceputul lui 2018 cam 1700 RON infiintarea unui SRL, cu tot cu taxele care erau de platit la stat si ce mai trebuia.

| romeo78 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Greșit! 1700 Ron un SRL, probabil magazin! Aici este vorba de o unitate de producție, de drepturi de autor, de utilizare substanțe chimice, adică cerneală, tuș, substanțe chimice pentru curățarea utilajelor, hala de producție care trebuie să aibă toate avizele de siguranță, ieșiri de siguranță, ventilație, iluminat ș.a. Nu încurcați merele cu perele! Un SRL, cu o tipografie și editură!

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Sfatul meu: daca nu are cunostinte si experienta mare in domeniu, atunci sa se lase de acest vis!
In caz contrar va avea un esec rasunator.