| Celodrix a întrebat:

Salutare,

Momentan nu lucrez dar voi lucra in scurt timp, iar eu am un card de credit de la ING pentru salariul ce va urma.

Vreau sa stiu ce banca mi-ati recomanda pentru un al doilea card de credit, nu am bancomat de ING in oras ca sa depozitez bani, altfel as fi facut tot la ING.

Care banca credeti ca ar fi cea mai eficienta?

M-am gandit la Raiffeisen, BRD, BCR sau alta nu mai si ma axam foarte mult pe BRD.

Voi ce parere aveti?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da-mi voie sa ma indoiesc ca ai Credit Card, cel mai probabil este un debit card, legat de contul tau bancar.
Un credit card se elibereaza doar daca banca aproba eliberarea unei linii de credit bancar si doar daca ai peste 18 ani si cel putin 1 an de munca, ca dovada ca poti platii lunar, acel credit bancar.

Ceea ce ai tu, este un DEBIT card si il poti obtine la orice banca!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Orice in afara de brd si bcr care au niste comisioane nesimtite

| Lioana a răspuns:

Firma la care vei lucra s-ar putea sa iti impuna sa-ti faci cont la banca cu care lucreaza ei. Deci acolo trebuie sa intrebi la ce banca sa-ti faci cont.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Lioana):

Nici o firma din lume nu-ti poate impune sa-ti faci cont bancar la ce frima vor ei! Asa ceva nu exista!

| Lioana a răspuns (pentru Violleta2022):

Uite ca exista. Cand lucram la o institutie bugetara a venit contabila si ne-a pus sa completam formularele pentru crearea unui cont la o anumita banca. Acolo aveam toti angajatii cont. Apoi cand m-am angajat la o firma privata mi s-a cerut sa fac cont la alta banca. Mi-am facut si l-am desfiintat cand am plecat de la acea firma.
Unchiului meu la fel: firma i-a facut cont la o anumita banca pentru ca acolo plateau ei toate salariile.
Daca tu nu te-ai lovit de aceasta situatie nu inseamna ca nu exista.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Lioana):

Asa ceva nu-i legal si nici normal.

| Lioana a răspuns (pentru Violleta2022):

Cerinta nu a fost facuta in baza legii dar nu e nici ilegala nici deranjanta. Adica daca iti spune firma: "fa-ti cont la banca X ca acolo platim noi toate salariile" te opui? Ce e asa greu sa faci un cont ca sa usurezi munca celor care fac platile? Si apoi banuiesc ca se iau comisioane la transferurile intre banci. E preferabil sa ai cont la banca unde are si firma.

| Celodrix explică:

Ok, multumesc de raspunsuri, si am 24 de ani, despre timpul de munca nu se pune problema. Voi mai cauta sa vad ce optiuni am.