anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare TPU! Ca orice adolescent imi doresc si eu sa am banii mei, sa pot sa imi achizitionez anumite bucuri, sa economisesc si chiar sa si investesc in ceva din care poate iesi un profit. Am aproape 15 ani si cum imi doresc independenta finanicara as dori sa ma ajutati cu niste sfaturi. Ideea este ca am incercat sa fac bani din box doar ca am avut parte de niste evenimente foarte urate si este complicata situatia dar avand in vedere ca nici sumele nu erau foarte mari am decis sa ma orientez catre altceva. Ce sfaturi imi puteti da? Ce fel de job as putea avea la varsta asta sau cum as putea obtine bani? Nu vreau sa stau pe banii mamei si avand in vedere ca am si acordul ei in caz ca vreau sa castig un ban nu vreau sa pierd sansa asta. Multumeeeeescc!

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Standt a răspuns:

Cartea de matematica la APROAPE 15 ani!
Asa iti cladesti viitorul.
In lege scrie ca "dupa ce implinesti 16 ani, cu acordul scris al parintilor" poti munci.

| Anonim90945 a răspuns (pentru Standt):

Art. 13, codul muncii:

1) Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.

Potrivit primului alineat al art. 13 Codul muncii, persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani. Aceasta înseamnă că minorul care aîmplinit vârsta de 16 ani poate încheia un contract de muncă singur, fără nicio încuviinţare.

(2) Persoana fizică poate încheia un contract de muncă în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională.

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns:

Acolo era 100k-1, 8mil dolari.

| Pubexpresssrl a răspuns:

Salutare fă-ți un site cu punctele turistice din anumite orașe și pune google adsense și faci bani

| ViseTriste16 a răspuns:

Picol poți happy