| Adolf8 a întrebat:

Salutare tuturor! Aș dori să trimit verișoarei mele 20.000 de forinți prin bancă (iban) aș dori să aflu de la voi că cum ar fi bine să procedez din ce bancă să pun banii, se pune taxă mare? În țară știu că nu mă taxează dacă trimit însă dacă trimit în străinătate este posibil ca banca să mă taxeze?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Trimite banii prin OTP Bank.

| Violleta2022 a răspuns:

Fiind o tranzactie internationala te va taxa sigur, acum depinde daca intra direct in banca ei, sau trece prin alte banci intermediare.
Eu platesc $20 la fiecare tranzactie care o fac, indiferent de suma care o transfer.

| sierra1 a răspuns:

Verșana, are cont in forinți?

| Adolf8 explică (pentru sierra1):

Da! Trimit în Ungaria!

| sierra1 a răspuns (pentru Adolf8):

E o sumă mică, nici comisionul nu va fi mare

| mihai69 a răspuns:

Cel mai simplu e să transferi bani prin Revolut. Fără comision. Și schimbul valutar la cel mai bun curs.

| Brizbriz a răspuns:

Revolut, Monese
poti sa trimiti banii din momentul in care ti-ai facut cont, nu trebuie sa astepti cardul, care va fi oricum in euro (primul card), pentru ca faci un cont bancar si in forinti, bagi banii in contul pricipal de pe card, apoi ii transferi in contul de forinti, apoi ii trimiti

solutii alternative sunt sa te duci la banca si sa trimiti de acolo (sau sa iti faci cont la o banca care are banking cum trebuie, ca ING... eu am trimis euro direct de pe pagina de web), sau la western union

totusi, revolut/monese e cea mai ieftina solutie

| Strwberrs a răspuns:

Eu zic sa ii tii acasa si sa ii dai verisoarei cand e posibil. e mai simplu si fara costurihappy