| Aditu94 a întrebat:

Salutare tuturor,
Poate sa ma ajute careva cu biste sfaturi? Am achizitionat o remorca de 750kg ‘asa maxima admisa in acte cu tot cu greutatea ei per total,desi o folosesc pentru treburile casnice, as dori sa desfasor si mici activitati cu ea,anume sa prestez servicii de transport,dar nu am cunostinta care sunt costurile ce se pot percepe in ce priveste transportul de diferite obiecte si materiale in functie de ce are fiecare de carat.
Care practicati serviciu de transport diverse, exista un grafic cu preturi ce se pot percepe?

6 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Pai nu prea exista asa ceva pentru ca preturile difera de la o zona la alta! De exemplu in zonele dezvoltate se cere mai mult iar in zonele mai putin dezvoltate se cere mai putin, este exact cum sunt si salariile.
Nu poti compara un salariu din Bucuresti cu cele de prin moldova sau alte zone ale tarii!
Trebuie sa-i intrebi pe cei din zona ta, dar nu pe cei care transporta ca unii nu-ti vor spune, ii intrebi pe cei caare au avut nevoie de transport.
De exemplu: cat ti-a luat pe transportul asta etc, apoi faci tu calculele si vei stii!

| Aditu94 explică (pentru lpavel):

Ideea e ca vreau sa desfasor aceasta activitate, nu stiu ce preturi sunt, nu stiu cat se cere, daca e pe km parcursi s-au in functie de greutate, ori de valoarea produsului solicitat de catre client...Raportat la cele mentionate visavi de zona, eu sunt Dobrogea, spre vama veche...

| lpavel a răspuns (pentru Aditu94):

Se ia in considerare atat km cat si greutatea! Valoarea produsului pe tine nu te afecteaza cu nimic, de ce ai lua in considerare asta?
Apoi cum am mai zis, trebuie sa te interesezi de la cei care fac transporturi sau de la cei carora li s-a transportat ceva, mie degeaba imi zici de unde esti ca eu nu stiu preturile de acolo...

| siriusblack98 a răspuns:

Stai cuminte, cu remorca de 750kg maxim transporti balegar si/sau vechiturile oamenilor care nu vor sa plateasca o dubita. Am si eu una si stau in mediul rural la ora actuala (eu am luat-o pentru mine). M-am gandit si eu la ce vrei tu sa faci asta asa ca un fel de ciubuc ocazional dar nici nu sunt cereri (extrem de rar pentru gabaritul asta) iar lumea vrea sa pui 2 tone de nisip/piatra/moloz pe ea si sa iti dea 100 de lei. De banii aia incalci si legea, distrugi si remorca si masina. Nu e rentabil.

| Aditu94 explică (pentru siriusblack98):

Stai linistit, eu nu sunt genul care sa trag pe ceva ce nu e al meu pana cade, si daca e al meu, tot la fel, remorca prin constructie a masei totale este de 750kg, iar undeva la 600kg poate suporta incarcatura.dar aducand in discutie legile curente, ansamblul auto remorca si incarcatura nu va depasi 3, 5 tone la plin. Daca pun mai mult decat suporta remorc, pot sa cocosez axul, pot face o explozie al anvelopelor remorcii, dupa cum stii, o anvelopa suporta pana la 300kg incarcatura, iar doua pana la 600kg..cine e nesabuit,si vrea sa planga cu ea in drum,treaba lui,eu sunt de parere ca este bunul meu propriu si cum am grija de ea,asa o am. Treaba e simpla pentru mine,impun de la inceput termenii si conditiile,daca ii convine,batem balma,daca Nu, nu ma taragan,nu sunt disperat si ma milogesc de nimeni,balta e plina "pesti" de tot felul. Care vrea sa lucram impreuna, foarte bine, care nu, sanatate. Un alt argument ce il aduc in calcul este masina personala, nu stau sa omor ambreiajul masinii mele pentru un moft al unuia pentru 1 leu. Dupa cum stii,ambreiajul este o piesa de transmitere a miscarii si a puterii de la motor-la "diferentia" la axele motorii ale masinii. Ce iti spun este ca fapt divers, in caz ca nu ai idee, sa stii. In concluzie, revenind la oile noastre, cam ce pret se ia in medie pe km per total, luan in considerare un consum la plin de 10litri la 100km, uzura, taxe si alte cele aferente unui transport? de regula se ia pe dus intros, nu?

| siriusblack98 a răspuns (pentru Aditu94):

Nu iti pot face eu un pret per km pentru ca in cazul acestui tip de transport tie nu o sa iti convina NICIODATA pret standard la kilometru. De ce? Pentru ca mai depinde si ce anume cari, si in ce conditii, si pe ce distanta, si daca e nevoie sa incarci/descarci singur.