| AdiMihai25 a întrebat:

Salutare tuturor.
Va cer parerile si ajutorul intr-o afacere.
Comparând struguri si facand vin!
Ce ziceți merita munca, se scoate profit?
Ce profit, pierderi si cu cat putem vinde litrul, care ar fi câștigul?
Cat ar merita sa cumperi si cu cat?!
Funda, mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Normal ca nu merita laughing Daca faci doara pentru tine merita ca ai satisfactia aia ca l-ai facut tu,ca poate nu ai pus nimic in el,ca l-ai facut doara cu struguri si nu apa si zahar laughing in rest de regula aia care au cultura de vita de vie fac si vinul.
Desi si acolo nu fac aia cine stie ce bani multi,iese putin,dar daca fac cantitati f mari se aduna.Dar na fiecare scoate cat poate din orice munca,nu putem toti sa fabricam telefoane,sau masini,desi nu cred ca face careva milioane asa pe mai nimic.

Mai sunt care au facut,dar astia is rari,cum a fost internetu,cum e ala cu Facebook,dar gata deja e lumea satula,dar ala care a venit cu ideea a facut bani din nimic si f multi.

Deci tu sa faci ce spui,probabil vii cu bani de acasa,ori ramai cu marfa si se strica.
Tu acasa sa faci vin necotrolat,poti face si sa vinzi doara iarna cat e rece,daca te prinde primavara se strica vinul.
Plus de asta nu poti vinde decat asa de acasa,adica nu legal.

Cand faci o afacere,trebuie macar sa ai cat de cat idee despre ce vrei sa faci,sa te pricepi,de nu te pricepi o dai in bara din prima.
Deci daca nu stii sa faci vin,eu zic sa stai linistit. Daca stii,atunci faci studiu,adica te informezi,vezi real cu cat se vand strugurii de vin,ce soiuri, dupa calculezi ce scule ai nevoie, vase, butoaie, materiale, calculezi cata munca bagi si ajungi la un pret.

Asa eu iti pot spune de exemplu la 1 kg de s truguri cat vin obtii,dar cu cat o sal vinzi,cu cat cumperi tu strugurii aia,cati bani bagi in total pentru a obtine acel litru de vin,aia tu trebuie sa afli.

Treb sa bagi si materiale,iar butoaie si altele,alea nu le bagi toatw gramada,se baga doara un procent nu mais tiu cat, este investitie, toate constructii, butoaie etc.
Ce se baga la pretu vinului sunt materialele folosite, adica sulf daca bagi, sau mai stiu eu chestii ce foloseti pentru limpezire etc.
Asata daca faci ceva de genul asta.

1 răspuns:
| Catrice a răspuns:

Dacă nu e din producție proprie, ieși pe minus.