| CosmynAdryan a întrebat:

Salutare tuturor Vreau sa ma ajutati si pe mine am si eu o ruda in strainatate in grecia si stiti cu totii despre criza din grecia. Deocamdată am inteles că bun ca se vor deschide dar imi poate trimite bani prin banca sau sa treaca granita cu o suma mai mare de bani circa 3000 E. Au fost date niste reforme ca nu sr pot trimite bani sau sa treci granita cu peste 1000 E? Sunt valabile doar pentru cetateni greci sau pentru toti oameni din grecia? Funda celui ce raspunde primul si folositor.

Răspuns Câştigător
| El_Shaarawy_Stephan_1994 a răspuns:

Salut! Am si eu pe sora mea tot cam in aceeasi situatie ca tine, aceste reforme care sau votat aseara sunt valabile tuturor cetatenilor de origine greaca, oameni cu alta cetatenie pot trimite bani in tara dar din cate stiu maxim 1000E pe zi, cat despre vama nimeni nu poate iesi cu mai mult de 1000 E din tara, necontand cetatenia acestuia. Nu sunt 100% sigur daca poti trimite 1000E dar reformele sunt sigur doar pentru greci. Din ce stiu poti trimite bani dar iti recomand daca va merge sa ii ceri doar 500E pe zi ca sa nu bata la ochi. Sper ca te-am ajutat!

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ruda ta ar trebui sa meraga la banca si doar acolo poate afla daca si ce suma iti poate trimite.
De asemenea se poate interesa la organul de frontiera grecesc, sa afle cu ce suma poate trece granita, daca spui ca exista o reglementare derogatorie in Grecia, privind suma cu care poate trece granita. Conform reglementarilor din UE se poate trece granita cu orice suma pana la 10.000 de euro, fara a fi nevoie sa fie declarata.