| Andreialexandrux2 a întrebat:

Salutare tuturori!

imi doresc sa imi deschid un magazin online de suplimente nutritive ( Proteine, Vitamine ) pentru culturisti cu produse din Europa.

Parintii mei au de ja o firma in care eu sunt asociat in ea, dar problema este ca firma este NePlatitoare de tva, si am incercat sa facem firma Platitoare de tva, Contabila firmei spune ca ne au refuzat cererea pentru Platitor tva fara un motiv anumit. Firma nu are datori totu e in regula este o firma noua.

As vrea sa deschid o firma noua, din cate am inteles daca firma are o cifra de afaceri mai mica de 35.000 EUR este neplatitor de tva.
Cum pot sa facfirma de la ne platitor de tva la platitor de tva fara suma de 35.000 EUR?
Care sunt conditile pentru care ti se ofera TVA-ul, ce ar trebui sa fac mai departe?

Va multumesc mult pentru timp.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului fiscal limita de venituri, pana la care o firma nu este platitoare de TVA, este de 65.000 euro pe an.
Daca esti neplatitor de TVA nu-l poti incasa de la clienti dar tu trebuie sa-l platesti la platitorii de la care cumperi ceva si nu poti deduce TVA platit.

| Ady00000 a răspuns:

Pai si de ce vrei sa platesti tva-ul?

| Andreialexandrux2 explică:

Ma intrreseaza daca pot sa imi deschid ofirma noua apoi sa il fac platitor de tva, ce trebuie sa fac? Care sunt procedurile ca sa devin platitor de tva.

| Andreialexandrux2 explică:

Trebuie sa fiu platitor de tva ca sa pot cumpara marfa din Spania.