Visa sau Mastercard pentru că cele două companii care virează cardurile bancare sunt suportate aproape în orice tip de tranzacție, orice serviciu de plată, spre deosebire de Maestro sau American Express.
Este foarte important de știut, când faci plăți online, activezi întotdeauna serviciul 3D secure (validare în doi factori cu un cod/token la momentul plății, primit prin SMS sau generat dintr-o aplicație a2f, respectiv din aplicația băncii, pentru prevenirea fraudei) și atașezi cardul tău bancar, alături de contul bancar, la un cont de PayPal. Contul de PayPal este mai sigur atunci când faci plățile online de exemplu, pentru că tu nu expui direct cardul bancar pentru a finaliza tranzacția, PayPal îți protejează cardul, îl "maschează", furnizând vânzătorilor doar adresa de mail a clientului, nicidecum datele cardului sau ale băncii, IBAN, codul CVV, data de expirare...
Insistă să folosești PayPal la orice plată care se poate realiza cu acest serviciu de plată, inclusiv la Netflix, nu-ți expune niciodată cardul pentru nimic.
Mai trebuie să știi faptul că, toate cardurile contactless și non-contactless pot fi scanate cu card skimmere, respectiv skimmere RFID pentru contactless. La fel ca un P.O.S (când faci plățile până în limita de 100 lei, adică contactless), skimmerele RFID scanează de la distanță frecvența cipului sau, pe scurt, semnalul radio emis de chipul contactless. Card skimmerele pot fi programate să scaneze și să fure atât datele bancare, cât și soldul curent pe care-l ai în bancă. De aceea, există protecții la scanări RFID/NFC, folii card guard de exemplu, folii de aluminiu care acoperă cardul bancar. Sunt două avantaje folosind folii Guard. În primul rând acoperi datele cardului, iar în al doilea rând cardul nu mai poate fi citit prin niciun card skimmer/telefon sau terminal care poate scana RFID/NFC.
Sunt măsuri de protecție pe care trebuie să le ia în considerare fiecare posesor de carduri contactless și nu numai.
Eu am pățit-o odată, la ING, și am fost "taxat" destul de bine din cont cu 2000 lei. De asta se iau măsurile de siguranță pe viitor : folii pe card, protecție 3D secure, plățile P.O.S, contactless și online dezactivate din aplicația de banking când nu folosești cardul.
Maestro, American Express sunt foarte putin folosite in Europa si foarte putine banci le emit.
cardurile Visa sunt cele mai utilizate si le poti obtine de la orice banca.
Eu am avut MasterCard, a mers tot ok. Acum am Visa, si cu el merge totul ok. Eu pe unde am facut plati am vazut ca se pune accentul mai mult pe Visa si MasterCard. Alegerea e a ta ce design al cardului iti place mai mult. Aceeasi banca emite mai multe tipuri de carduri deci nu e cine stie ce diferenta. Pe Netflix poti plati cu MasterCard, Visa, American Express, Elo, Hipercard.
Multumesc de raspuns, asa se intampla daca eu iau salariu fara card bine am avut card in trecut acum foarte multi ani dar nu stiam cum e cu operatiunile pe Netflix si astea m-ar interesa cum procesez acolo plata
andreiscripcaru întreabă: