Ar trebui sa te gandesti ca tu ai nevoie de un loc de munca, nu ca ei ar avea nevoie de tine.
Au sunat la toti cei care au aplicat. Nu ai raspuns, adio loc de munca.
Maine ii suni degeaba, mai ales ca nu stii cine te-a sunat.
N-ai decât să-i suni înapoi. Noi ce putem să-ți spunem? Avem noi de unde să știm cine te-a sunat și care sunt procedurile acelor companii privind interviurile și angajările?
Iartă-mă că-ți zic, dar este o întrebare cam jenantă pentru un om care se prezintă drept masterand în economie.
Dacă ai experiență de cealaltă parte a telefonului, ca angajator, puteai să îmi spuo dacă într-o zi crezi că găsesc pe altcineva sau dacă e mai bine să-i sun când mă simt mai bine să vorbim decât când nu mă simt așa bine.
De asemenea putea să îmi spui dacă mai aș avea sanse în general la revenire să obțin postul sau mă trec pe vreo listă neagră ceva.
Și cum aș putea să-ți spun asta? Crezi că am un glob de cristal?
De unde aș putea să știu eu dacă cei care te-au sunat mai sunt interesați de tine? Poate au sunat 50 de oameni într-o zi și au programat deja 20 de interviuri din care vor găsi 5 oameni potriviți pentru postul ăla. Sau poate te-au sunat doar pe tine pentru că ești special și abia așteaptă să-i suni înapoi.
Și dacă chiar ai fi fost serios în legătură cu găsirea unui loc de muncă, ai fi răspuns la telefon indiferent cum te simțeai. Așa cum ai avut energia necesară să postezi întrebarea asta pe TPU, ai fi avut și să răspunzi la telefoane și să porți câteva conversații de 30 de secunde.
Spune mai clar ca nu ai chef sa muncesti. Cand vei vrea sa muncesti nu vei mai fi sunat.
Nu-i place munca, asta e clar. Nu-ti mai bate gura degeaba.
Unii vor sa munceasca si nu sunt sunati iar tu dai cu piciorul la un loc de munca.
Te-au sunat niste recruiteri. Poti sa-i suni tu inapoi si aranjati o zi pentru interviu.
Angajarile (alea serioase) nu se fac de pe o zi pe alta.
Totusi, cu durere de cap sau fara, trebuia sa raspunzi la tel. Gandeste-te ca femeile au in fiecare luna 1-3 zile in care ar prefera sa ramana in pat. Totusi, se trezesc dimineata, duc copii la scoala si se duc la munca.
Sa-ti fie invatatura de minte pe viitor!
Poti sa-i suni dar... degeaba. De azi au sunat si angajat pe urmatorul de pe lista.
O să îi sun mâine și chiar dacă nu mai e valabi se găseste altceva, piața locurilor de muncă este destul de fluidă dar prioritizez cum mă simt și dacă era să am azi un interviu m-aș fi simțit prea rău smă duc.
Daca esti interesat de un loc de munca pe bune ii suni imediat, daca nu pui intrebarea asta pe TPU.
O să îmi caut în continuare. Nu m-am simțit bine, nu am răspuns dacă au găsit pe altcineva asta e și mai caut.
În concluzie și dacă mori te duci la muncă și dacă nu ai te duci la interviuri că apreciază să te duci și să nu poți performa decât să ai o zi să îți revi.
Dar aș prefera să am grijă și de mine și să îmi permit în condițiile în care nu sunt absolut dependent de un salariu, având o bursă de 1400 lei lunar, să refuz o zi și să îmi asum după decât să nu mă simt bine făcând ceva.
Oricum vă comportați de parcă toate locurile de muncă din România au dispărut într-o zi în care nu am răspuns eu la telefon sau de parcă un anunț nu stă mai mult zile pe un site sau de parcă unele firme nu publică acelasi anunț de mai multe ori în anumite perioade ( la KFC și McDonad's este anunțul afisat non-stop).
Și dacă e mai important să te duci la interviuri decât să te simți atunci presupun că nici de alte benefici dacă m-aș fi angajat nu cred că a-ți fi vorbit până la urmă să mori pentru un angajator care nu dă 2 bani pe tine e mai bine.
Să zicem că toate locurile sunt ocupate mâine, o să se mai eliberează ceva într-o lună sau câteva săptămâni, dar dacă nu mă simt bine ce le spuneam, că nu am chef azi.
"nu sunt absolut dependent de un salariu, având o bursă"
Cand vei creste mare si o sa ai credit la banca, copii si alte responsabilitati, vei descoperi ca esti absolut dependent de locul de munca si salariu.
Cum crezi ca Spania a avut atatia morti la inundatii?
Oameni se duceau la munca! Mort copt, nu au avut de ales.
Abia ulterior guvernul a decretat zile libere pentru calamitati naturale.
Concluzia e ca te alinti.
Dar oricum mulțumesc pentru motivația de a îmi contiuna în continuare și de a suna la locurile pe care le aplic și o zic fără sarcasm. Ceea ce aveam acum nevoie era o doză de realism.
Sadboy11 întreabă: