Investitia in agricultura este foarte redusa, iar marele avantaj este obtinerea rapida a fondurilor europene. Este o afacere care iti ofera un profit considerabil pe termen lung, cele mai sigure sectoare fiind cel al apiculturii si cel al legumelor.
Asta am gasit eu acum nu stiu cat de adev este
Daca ai mult teren arabil, utilajele tale si preferabil irigatii (mai ales daca e vorba de o regiune mai secetoasa) da, daca nu, nu.
Daca ai bani destui sau un proiect nemaivazut astfel incat sa obtii fonduri de la UE, da, merita. numai ca trebuie sa ai teren, si "viziune". investitia este mare si se amortizeaza greu, deci bagi bani acu' si ii scoti... tarziu. am avut-o si eu pe asta cu agricultura, dar e prea greu. dar repet, e nevoie de multi bani
La noi? nu daca ai fii intr-o tara in care te ajuta puterea sa dezvolti ceva da ar merita se fac bani buni dar aici nu te ajuta nimeni si nimeni nu da doi lei pe ea cand ar putea fii salvarea noastra am hrani europa intreaga si am face bani dar nu-i cine
Merita daca stii ce faci, daca nu faci dupa ureche, cum se face la noi. Investitia in agricultura este mai mult decat plantarea unor seminte si eventual angajare a 1-2 "freelanceri" ( tarani ) sa te ajute.
Trebuie sa ai un plan bine definit, sa stii exact pe ce sol stai, la ce conditii meteo sa te astepti, care au fost conditiile meteo in ultimii... 10 ani, sa stii de la inceput cam cat o sa stranci la hectar, daca este cerere pentru ceea ce ai tu si unde-s cele mai viabile locuri de a vinde ( cat mai direct, fara 10 intermediari, in felul asta profitul il imparti doar tu cu distribuitorul final ), irigatii ( sa nu stai la mila ploii ) si ceva cu care sa te aperi de o eventuala grindina ( eu zic ca niste stalpi din lemn, 2 sine din lemn/metal paralele pe care sa tragi o cuvertura ceva peste ogorul tau, nu-i mare investitie ).
In fine, concluzia este ca cine stie ce face, scoate bine...cam ca in orice domeniu. F mult se extinde piata produselor eco / organice. Ia un nenea avocat pe agricultura in domeniul asta si intreaba-l pe trebuie sa faci pentru un certificat eco.
Yo asa as proceda in mare. Bafta.
La noi in Romania? Cred ca glumesti! Vrei sa iti pierzi banii? Sunt destui aceia care au vrut sa faca ceva bun in agricultura romaneasca, si nu au reusit, dimpotriva, au fost descurajati sa faca ceva, au avut grija altii sa nu poata face ceva.
Calculeaza de la coada la cap. Ai cui vinde? Obtii pretul dorit? Avand aceste estimari (de preferat contracte incheiate) poti trece la calculul investitiei.
Pentru produse / utilaje / ingrasaminte / accesorii pentru culturi intra pe http://fermierulmatca.ro/
anonim_4396 întreabă:
Sebastian_Ciupleu_1996 întreabă: