Asta oricum e ilegal, avnd in vedere ca nu sunt platite taxele la stat. Acuma fiecare face ce vrea, dar este infractiune. In primul rand nu se plateste TVA, nu se plateste impozitul pe profit, s. a.
Si aici nu e vorba de cei care confectioneaza ei ceva si oricum si pentru asta daca vrei sa vinzi iti trebuie macar pfa.
Este vorba de cei care fac specula, despre asta e vorba, de acesti oameni este umplut tot netul.
Si sunt de acord cu tine ella, tu stai te chinui iti platesti taxele pentru o mica afacere pe care o ai, si altu n/ar o treaba. Daca am face asa toti cum ar fi? Hai sa mergem sa traim toti in padure ca sa nu mai respectam nimic nici o lege.
Administratia financiara in loc sa stea sa verifice ca in statele civilizate, ei stau si controleaza acesiasi persoana in fiecare luna poate au noroc sa gaseasca vreo chichita.
Nu mi se pare ceva ilegal si, chiar nu este! Multe fac schimburi, vanzandu-si propriile haine; altii cumpara si vand pe net tocmai ca nu se percep "taxe"; trebuie sa faci ceva in tara asta pentru a nu muri de foame; sistemul este de asa natura... te impinge sa faci o gramada de ilegalitati...
Ar trebui taxati, plus ca vand articole cu defecte.Nu am comandat niciodata de pe un blog si nici nu vreau sa ma risc.
http://www.e-joy.ro/......wtopic.php
Si care e problema ta?
Fa-ti si tu un blog si vinde ce vrei pe el ca sa mai scapi de invidia asta.
De freelancer ai auzit cumva? E perfect legal.
Nu-i vorba de invidie, doar am zis "bravo lor!" pacat ca autoritatile competente nu-si face treaba. Cei care au magazine reale platesc taxe, primesc amenzi daca au ceva-n neregula iar cei cu afaceri online (sau nu!) fara firma nu se obosesc sa contribuie macar la buget.
Am auzit de freelanceri caci nu-s o pustoaica care vrea doar sa faca puncte sau sa ia fundite. Si aceia-s obligati sa-si declare veniturile si sa plateasca impozit.
N-ati auzit ca Fiscul a amendat 7 elevi care nu si-au platit impozitele si nu si-au declarat veniturile obtinute din niste piese de teatru?
http://www.replicaonline.ro/elevi_amendati_de_fisc_28693.html-2
Ella, cand toti politicienii, parlamentari si ceilalti cretini din conducere...pardon...stimabilii domni care ne conduc, isi vor declara absolut toate averile si isi vor plati taxele la zi + impozitele pe acele averi, cand manelistii si toata satra de rromi cu aere de "lautari talentati" vor platii taxe si impozite pe veniturile incasate de pe la petreceri.atunci sa ai pretentia ca autoritatile sa isi faca treaba ca la carte.
Citeste mai mult despre freelanceri, singurele asa numite "taxe" pe care le platesti sunt : cartea de munca, daca nu esti angajat la o firma, normal ca vrei ca sa iti functioneze mai departe ca sa poti beneficia de pensie mai tarziu, prin urmare trebuie sa platesti pentru asta, si asigurarile (sanatate, casa, etc)
Iar acei 7 elevi nu lucrau pe cont propriu, lucrau la un teatru.
In plus, daca ai un talent aparte gen talent la picturi, croit, web design, atunci de ce sa nu profiti de pe urma lui? Stai linistita ca acele persoane ce fac haine si le vand pe blog nu castiga cine stie ce (sa nu uitam de taxele postale+costul materialelor si auneltelor necesare pentru masina de cusut), nu se imbogatesc de pe urma asta si 100% mai au si serviciu pe langa asta.
@Sin
Habar nu ai ce vorbesti.Nu se platesc taxe acolo unde Guvernele sunt incapabile sa colecteze(vezi guvernul boc:d). In State nici afiliere nu poti sa faci fara sa platesti taxe si daca faci...bau.
Cat despre intrebarea ta Ella, nu ai sa gasesti prea multi sa plateasca taxe din bun simt, in plus asa-i romanul...isi fura caciula singur.
@vernon1001
Mai citeste inca o data ce am scris, incet, cuvant cu cuvant, poate neuronul tau o sa priceapa si el ceva pana la urma.Pe urma incearca sa te bagi in seama, sa ma corectezi si s-o faci pe inteligenta/ul.
Am vrut de mult sa pun intrebarea asta si ma bucur c-am gasit interlocutori pe masura. Pacat ca n-am mai multe fundite dar sper ca aprecierea mea sa conteze ceva mai mult.
Concluzia e ca specula (mersi pentru ca m-ai luminat, ikram, nu stiam exact sub ce cuvant se ascunde aceasta infractiune) e practicata atat de des, incat e considerata normala. Si cred ca va avea din ce in ce mai multi adepti din moment ce nu se iau masuri.
Nu ca cei care practica asta ar fi singurii vinovati, dar au contribuit si ei la adoptarea masurilor de austeritate prin necontribuirea la bugetul statului.
Si presimt ca va fi mai rau...
Salut,
poate nu inteleg exact intrebarea TA, dar, magazinele si comertul online civilizat, organizat si legal, sa stii ca respecta toate legile comercului, toate legile economice si au implementat un soft care calculeaza contabilitatea si impozitele pe venit si inclusiv TVA-ul ca la orice firma care are magazin prin orase
evident ca mai sunt amatorii, care nu fac comert cu adevarat, gen anunturi de mica publicitate, apoi mai sunt speculantii = trisorii si cei care triseaza la scara mare
tu de care vrei sa vorbesti? la ce se refera intrebarea?
daca te referii in general la site-uri specializate de comert TOTI platesc ce e de platit in cadrul unei activitati comerciale iar firmele lor chiar daca au doar vitrine pe internet sunt inregistrate si au si statut de societate
aceste firme sunt OK
blocurile se pot considera probabil, am scris probabil, pana la anumite limite in cadrul acestor amatori, vanzatori ocazionali si foarte ocazionali
daca eu imi vand toata mobila din casa si haine, etc. in scopul strangerii unei sume de bani, cu care sa-mi cumpar alta mobila noua, se numeste OCAZIE, anunturi de mica publicitate
dimpotriva firmele imobiliare care dau anunt la mica publicitate fara sa specifice ca e vorba de agentie si te lasa sa descoperi singur, de fapt triseaza ca sa nu plateasca publicitatea care pentru firme si agentii nu e gratuita, multe chestii de mai sus poate le stiai/stiati, dar nu vad sensul intrebarii tale, mai mult decat a crea conflicte intre clienti si comercianti, intre cei pasivi si cei care au o activitate infloritoare (legala), a crea invidie,, nu vad rezultatul acestui subiect aici si acum!?
Am specificat clar in intrebare ca ma refer la cei care nu au societate, PF sau alta forma legala sub care sa faca comert.
Nu ma refer la cei care-si vand mobila sau hainele proprii ci la reselleri, care cumpara si vand mai departe, fara a plati impozit pe venit, TVA, samd.
Si nu vad de ce-ar starni invidie, poate doar indignare din partea celor corecti, ca ei isi dau silinta sa respecte legea dar tot se mai trezesc cu garda financiara pe cap.
STIU ca exista magazine online legale, au o anumita rubrica pe site "despre noi" unde poti gasi numele societatii si date despre ea. Dar nu vei gasi asta pe anumite bloguri.
Salut
abia acum am inteles de ce ai postat "intrebarea"!
bineinteles ca ce fac "aceia" se numeste FURT.
daca ai stiinta de asemenea persoana denunt-o
asta e parerea mea - altfel o incurajezi sa continue.
si NU - nu ai dreptate sa zici BRAVO LOR.
probabil cei care cumpara de la ei deseori sunt inselati...
Pentru toti cei care au scris ca e legal asa ceva.fratilor sunteti pe langa subiect
RAY întreabă:
HermioneLove întreabă:
andreiscripcaru întreabă: